ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Κάλεσμα για μαζικές κινητοποιήσεις απηύθυνε εκ μέρους της Σ.Ε. αγώνα η Ελένη Σιαΐνη μέλος του δ.σ. του Εμπορικού Συλλόγου Τυρνάβου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου επαγγελματίες της εστίασης και μικροί έμποροι της πόλης θέλοντας με την κίνησή τους αυτή να στείλουν μήνυμα αγώνα και διεκδίκησης για την επίλυση των προβλημάτων που προκάλεσε στα καταστήματά τους η πανδημία και το συνεχές lockdown.

Στη χθεσινή συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής αγώνα η Ελένη Σιαΐνη που είναι και μέλος του δ.σ. του Εμπορικού Συλλόγου Τυρνάβου, η οποία ανέφερε τα εξής:

“Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Επαγγελματίες εστίασης και μικροί έμποροι, μαζευτήκαμε εδώ, γιατί όλοι αντιμετωπίζουμε έντονα οικονομικά προβλήματα επιβίωσης.

Όλοι ζητάμε να ανοίξουν τα μαγαζιά μας ειδικά οι επαγγελματίες εστίασης.

Να ανοίξουν, ναι το θέλουμε όλοι αλλά με τι προϋποθέσεις; Να ανοίξουμε για έξη μήνες ή ένα χρόνο και μετά να τα κλείσουμε γεμάτοι χρέη;

Βρισκόμαστε σε άσχημη οικονομική κατάσταση, ο κόμπος έφτασε στο χτένι, κάθε μέρα αγωνιούμε για το πως θα ζήση οι οικογένειά μας, αλλά και πως θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε την επιχείρησή μας.

Φορολογούμαστε από το πρώτο ευρώ, η κυβέρνηση φυλάει σαν κόρη οφθαλμού την κατάργηση του αφορολόγητου, το τέλος επιτηδεύματος, τον ΕΝΦΙΑ, ζητάμε να καταργηθούν όλα αυτά.

Τα υποτιθέμενα μέτρα στήριξης που παίρνει η κυβέρνηση δεν φτάνουν πουθενά για πουθενά.

Η επιστρεπτέα προκαταβολή που πολλοί από μας δεν πήραν, ή πήραν πολύ μικρά ποσά, ζητάμε να γίνει μη επιστρεπτέα, να δοθεί σε όλους τους μικρούς επαγγελματίες επίδομα ειδικού σκοπού 1000 ευρώ και επιπρόσθετο επίδομα στους επαγγελματίες της εστίασης για την επαναλειτουργία τους.

Οι ασφαλιστικές εισφορές έρχονται στο ακέραιο, με τι εισόδημα να τις πληρώσουμε; να μας τις επιδοτήσουν για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, επίσης φως, νερό, τηλέφωνο πως θα τα πληρώσουμε; να μας απαλλάξουν από όλα τα χαράτσια.

Χρέη προς τις τράπεζες; πολλοί από μας πιέζονται αφόρητα. Να γίνει αναστολή ρυθμίσεων.

Και ένα πολύ βασικό, τα δημοτικά τέλη, Ο Δήμος δεν έλαβε καμιά απόφαση με αυτά. Ζητάμε απαλλαγή από δημοτικά τέλη για έξη μήνες για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις και γενναία μείωση δημοτικών τελών για το υπόλοιπο διάστημα για όλες τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, απαλλαγή για τα τραπεζοκαθίσματα.

Πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι πολλοί συνάδελφοί μας στο Δαμάσι λόγω του σεισμού έμειναν ξεκρέμαστοι χωρίς στέγη και με ζημιές, αυτοί οι επαγγελματίες πως θα ξαναλειτουργήσουν; Πρέπει να γίνει κάποια μέριμνα γι’ αυτούς.

Χρήματα υπάρχουν, τα 71 δις προορίζονται για λίγους.

Καλούμε λοιπόν όλους τους Φορείς, Συλλόγους, τον Εμπορικό Σύλλογο Τυρνάβου που έπρεπε να είναι παρών, να μας στηρίξουν, να διεκδικήσουμε αυτά τα λίγα, αλλά βασικά για την επιβίωσή μας αιτήματα.

Για άλλη μια φορά να απευθυνθούμε στο Δήμο, στην Περιφέρεια, ή όπου αλλού χρειαστεί.

Πρέπει να είναι καθαρό για μας, ότι εάν δεν βγούμε στο δρόμο, δε φωνάξουμε, κανείς δεν θα ενδιαφερθεί για εμάς, θα μας πάρουν και το ψωμί από το στόμα.

Μόνο ενωμένοι και με συλλογική πάλη θα κερδίσουμε”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ