ΚΝΕ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ 13ΧΡΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ.

Οι Τομεακές Οργανώσεις Λάρισας και ΑΕΙ Λάρισας της ΚΝΕ με κοινή ανακοίνωσή τους καταδικάζουν απερίφραστα το περιστατικό βίας και τρομοκρατίας ενάντια σε παρέα 13χρονών μαθητών στο πάρκο του Αγ. Αντωνίου. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Το συγκεκριμένο γεγονός προστίθεται στη λίστα με πολλά ακόμη αντίστοιχα περιστατικά αυταρχισμού και αστυνομικής βίας που μας προκαλούν μεγάλη οργή. Η ένταση του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας είναι συνειδητή κυβερνητική πολιτική και αποτέλεσμα της προσπάθειας ενοχοποίησης του λαού και της νεολαίας για την εξέλιξη της πανδημίας, της προσπάθειας να μπει “φίμωτρο” στους δίκαιους αγώνες και διεκδικήσεις για την προστασία της υγείας και της ζωής μας!

Σε μία περίοδο που οι μαθητές και οι φοιτητές εδώ και έναν χρόνο “μορφώνονται” και ζουν πίσω από μία οθόνη, που η υγεία η δίκη τους και των οικογενειών τους παίζεται “κορόνα – γράμματα” στο βωμό του κέρδους των μεγάλων επιχειρήσεων, που το δημόσιο σύστημα Υγείας έχει καταρρεύσει η κυβέρνηση αντί να επιτάξει, χωρίς όρους, τις ιδιωτικές δομές Υγείας, αντί να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να λειτουργήσουν όλοι οι χώροι εκπαίδευσης κανονικά, στέλνει τα ΜΑΤ για να καταστείλουν τις κινητοποιήσεις της νεολαίας και των εργαζομένων. Αξιοποιεί τέτοια περιστατικά βίας σαν το συγκεκριμένο στη Λάρισα για να στείλει μήνυμα στη νεολαία “να κάτσει στα αυγά της”!

Γνωρίζουμε καλά ότι η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού δεν αποτελεί ούτε εμμονή, ούτε καινοτομία της ΝΔ, είναι συστατικό στοιχείο όλων των κυβερνήσεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της νέας οικονομικής κρίσης, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των λίγων σε βάρος των πολλών! Δεν ξεχνάμε αντίστοιχα περιστατικά τρομοκράτησης των μαθητών, το γεγονός ότι από το 2018 εκκρεμεί δίκη σε βάρος μαθητών του 7ου ΕΠΑΛ που έκαναν κατάληψη στο σχολείο τους διεκδικώντας να μην κλείσουν ειδικότητες, να παρθούν μέτρα για ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και υποδομές».

Οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ καλούν τους νέους της πόλης να μην φοβηθούν, δηλώνοντας: «Τώρα, περισσότερο από ποτέ είναι η ώρα να δυναμώσει ο αγώνας μας, για μόρφωση, για υγεία, για ζωή με δικαιώματα. Όσο αυταρχισμό, καταστολή και να επιστρατεύσουν απαντάμε με οργανωμένη απειθαρχία ενάντια σε κάθε αδικία»!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ