ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Δυναμική συγκέντρωση ενάντια στην αστυνομική βία διοργάνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας στην πλατεία Ταχυδρομείου το Συντονιστικό των μαθητών σχολείων του νομού Λάρισας, με αφορμή την καταγγελία για εκδήλωση αστυνομικής βίας σε βάρος ανηλίκων μαθητών στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου.

Μαθητές, φοιτητές, αλληλέγγυοι και εκπρόσωποι φορέων έδωσαν δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο καταδικάζοντας το γεγονός και δηλώνοντας πως δεν θα σταματήσουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, ενώ η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας με κατάληξη την έδρα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας όπου και πραγματοποιήθηκε καθιστική διαμαρτυρία.


Σημειώνεται πως αντιπροσωπεία μαθητών παρουσία γονέα και μαθήτριας που βίωσε το περιστατικό συναντήθηκαν με τον Περιφερειακό Διευθυντή Γ. Δοδοντσάκη εξιστορώντας του τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, ενώ όπως επισημάνθηκε οι μαθήτριες της παρέας των ανήλικων υποχρεώθηκαν σε σωματικό έλεγχο από άνδρες της Δίωξης!

«Δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να μην καταδικάσει τη βία από όπου και αν προέρχεται και ιδιαίτερα όταν αυτή στρέφεται σε μαθητές και μάλιστα ανήλικους. Σε κάθε περίπτωση το περιστατικό πρέπει να διαλευκανθεί», ανέφερε ο κ. Δοδοντσάκης, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στον μαθητή και την οικογένειά του.

Οι μαθητές με φωνές, συνθήματα και πανό απαίτησαν «να καταδικαστεί το περιστατικό και να συμβάλλουν όλοι στο να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ// ΒΙΝΤΕΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ