ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ 13ΧΡΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών για τα γεγονότα στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου της Λάρισας

Σύμφωνα με  καταγγελία γονέα στις 30/3/21 ασφαλίτες επιτέθηκαν απρόκλητα σε ανήλικα παιδιά 13 χρόνων και μάλιστα έσπασαν το χέρι του ενός. Αντί να το μεταφέρουν στο νοσοκομείο, το προσήγαγαν στο τμήμα  και οι γονείς ειδοποιήθηκαν μετά από 2 ώρες.

Βλέπουμε να επαναλαμβάνεται η ίδια εικόνα βαρβαρότητας με αυτήν στην Νέα Σμύρνη στην Αθήνα στις 7/3/21 όταν αστυνομικοί επιτέθηκαν απρόκλητα σε ομάδα νέων ξυλοκοπώντας έναν εξ αυτών με μεταλλικό γκλομπ.

Παρόμοιες επιθέσεις συνέβησαν το τελευταίο διάστημα σε αρκετές γειτονιές και πλατείες με στρατιωτικού τύπου περιπολίες από την αστυνομία και με πολλά περιστατικά αυθαιρεσίας και βίας απέναντι στους πολίτες.

Δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά, είναι η κανονικότητα που μας ετοιμάζουν… 

Κλείνουμε ένα χρόνο πανδημίας και η κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί εγκληματικά για τη δημόσια υγεία, την παιδεία, την εργασία και τις κοινωνικές ανάγκες, κρατώντας σε συνθήκες εγκλεισμού την κοινωνία.

Οι μαθητές/τριες από τον περσινό Μάρτιο βιώνουν την κόπωση, το άγχος, την κοινωνική απομόνωση και την ένταση των ταξικών φραγμών με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Το εκπαιδευτικό και υγειονομικό κίνημα, όλο το προηγούμενο διάστημα έχει δεχθεί ωμή βία και καταστολή στα συλλαλητήρια που έγιναν με αιτήματα τη στήριξη του δημόσιου σχολείου και του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η κλιμάκωση του αυταρχισμού της τελευταίας περιόδου, από την εισβολή της αστυνομίας στο ΑΠΘ, το χτύπημα των διαδηλώσεων, τη διάλυση των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, τις προσαγωγές των διαδηλωτών, φοιτητών, συνδικαλιστών, δημιουργεί ένα εφιαλτικό τοπίο.

Μας μιλούν για ατομική ευθύνη και εντείνουν την καταστολή και την αστυνομική βία ενάντια σε κάθε κοινωνική και λαϊκή αντίδραση.

Ενοχοποιούν την κοινωνία και κυρίως τη νέα γενιά γιατί θέλουν να αποδεχτεί τη βαρβαρότητα σαν φυσικό φαινόμενο ,σαν αναπόδραστη εξέλιξη.

Ο κρατικός αυταρχισμός και η ασυδοσία της αστυνομίας πρέπει να απαντηθεί από κάθε πολίτη αυτού του τόπου που διαθέτει δημοκρατικά αντανακλαστικά.

Να μην επιτρέψουμε να τρομοκρατούν και να απειλούν τους μαθητές μας.

Καλούμε το σύλλογο να πάρει θέση όπως οφείλει να κάνει.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στην αστυνομική βία, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων .

Παίρνουμε μέρος στην κινητοποίηση των μαθητών – φοιτητών στις 5-4-21 στην πλατεία Ταχυδρομείου στη 1.30 το μεσημέρι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ