ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΔΟΜΕΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ

Ανακοινώσεις της υφ. Εργασίας Δ. Μιχαηλίδου από τη Λάρισα – Δηλώσεις Χρ. Κέλλα και Στ. Μπίζιου

Επίσκεψη στο παράρτημα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας, στη Γιάννουλη πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, στο πλαίσιο του προγράμματος “race for autism” που στοχεύει στην εξάλειψη των διακρίσεων και την προστασία των ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους.

Όπως σημείωσε η υφυπουργός το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τον αυτισμό που περιλαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ενώ ενέταξε στο Ταμείο Ανάκαμψης ένα σχέδιο ενίσχυσης αυτών των οικογενειών, που βασίζεται στο τρίπτυχο: έγκαιρη διάγνωση- επαγγελματική κατάρτιση- υποστηριζόμενη διαβίωση.

«Παρά τις δυσκολίες πλέον διασφαλίστηκε το απαραίτητο προσωπικό μετά την έγκριση 360 μόνιμων θέσεων εργασίας που αφορούν στις Δομές Κοινωνικής Πρόνοιας», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Μιχαηλίδου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “RACE FOR AUTISM”

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Κέντρου Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας Δήμητρα Παππά, το πρόγραμμα βραχείας φιλοξενίας που θα εφαρμοστεί θα ανακουφίσει πολλές οικογένειες, ενώ αναφορές έγιναν και στο πρόγραμμα «race for autism», που γίνεται με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τον αυτισμό και θα διαρκέσει όλο τον Απρίλιο.

Στο πλαίσιο της δράσης οι συμμετέχοντες δηλώνουν το άθλημα στο οποίο επιθυμούν να πάρουν μέρος (τρέξιμο, περπάτημα, ποδήλατο, κολύμπι), αθλούνται και καταχωρούν σε ειδική πλατφόρμα τον χρόνο του αθλήματος που επιλέξανε καθώς και μια φωτογραφία (αν το επιθυμούν).

Η δράση υλοποιείται διαδικτυακά για την αποφυγή διάδοσης του Covid-19, ενώ με την ολοκλήρωσή της οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν θα αποτελέσουν το κολάζ αποδοχής του αυτισμού στην Ελλάδα.

ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή την επίσκεψη της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνας Μιχαηλίδου στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της περιφέρειας Θεσσαλίας, στη Γιάννουλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε σήμερα την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της περιφέρειας Θεσσαλίας, στη Γιάννουλη.

Οι εξαγγελίες της για έγκριση 360 μόνιμων θέσεων στις Δομές Κοινωνικής Πρόνοιας, ενισχύουν περαιτέρω την κοινωνική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Προς την κατεύθυνση αυτή, άλλωστε, κινείται και η αύξηση του σχετικού προϋπολογισμού το 2021 για τη στήριξη των κοινωνικών ομάδων μέσω επιδομάτων.

Με την ευκαιρία, θέλω να συγχαρώ την Υπουργό αλλά και την πρόεδρο του Κέντρου Πρόνοιας της περιφέρειας Θεσσαλίας Δήμητρα Παππά, για την υλοποίηση του σημαντικού προγράμματος “race for autism”, που στόχο έχει να περιορίσει τις διακρίσεις προς τα άτομα με αυτισμό.

Θερμά “ευχαριστώ” προς όλους τους εργαζόμενους στις Δομές Πρόνοιας, οι οποίοι επιτελούν  σημαντικό έργο και συμβάλλουν στην ενίσχυση του πλέγματος πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους κάτω από τις ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες αντιμετώπισης της πανδημίας».

Η ΣΤ. ΜΠΙΖΙΟΥ

Η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, η οποία συνόδευσε την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας κα Δόμνα Μιχαηλίδου στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Γιάννουλη, έκανε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης την παρακάτω δήλωση:

«Βρέθηκα σήμερα μαζί με την υφυπουργό Εργασίας κα Μιχαηλίδου στο παράρτημα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Γιάννουλη, στα πλαίσια της καμπάνιας του Υπουργείου  “race for autism” που αποσκοπεί στην ενημέρωση της κοινής γνώμης για τον αυτισμό και την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία.

Η 2α Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια ημέρα αυτισμού, όμως  για την  κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κάθε ημέρα είναι ημέρα των ατόμων που βρίσκονται στα φάσμα του αυτισμού. Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχεδιάζει πρωτοβουλίες για την ανίχνευση αναπτυξιακών διαταραχών, όπως ο αυτισμός στα παιδιά,  ήδη από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς,  ενώ ενισχύει την  απασχόληση για άτομα με διαταραχές του αυτιστικού φάσματος, μέσω προγράμματος υποστηριζόμενης απασχόλησης για 200 άτομα, που θα πραγματοποιηθεί  το 2022, με κάλυψη μεγάλου μέρους του μισθού και παράλληλη εργασιακή υποστήριξη και καθοδήγηση των ωφελούμενων.

Εξάλλου, έχουμε  ενισχύσει τις δομές κοινωνικής πρόνοιας με την  πρόσληψη εργαζόμενων ώστε να εξασφαλίζουμε υψηλής ποιότητας κοινωνικές υπηρεσίες προς τους χρόνια πάσχοντες αλλά και να ανταποκριθούμε στις αυξημένες λόγω covid19, ανάγκες.

Η κοινωνική δικαιοσύνη, η αποδοχή και η κατανόηση αποτελούν προτεραιότητα για την  κυβέρνηση της Νέας  Δημοκρατίας που αποστολή της έχει να υπηρετεί τον άνθρωπο”.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ