ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της το κοινό Δελτίο Τύπου της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ και της ΠΟΠΟΚΠ, αποφάσισε τη στήριξη της 48ωρης πανελλαδικής προειδοποιητικής απεργίας που κήρυξαν οι Ομοσπονδίες, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 6 και την Τετάρτη, 7 Απριλίου 2021, αντιδρώντας τόσο στην επίθεση που δέχεται, για μία ακόμη φορά, η Κοινωνική Ασφάλιση όσο και στις άθλιες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στον ΕΦΚΑ.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Εν τω μεταξύ ανακοίνωση στήριξης της κινητοποίησης εξέδωσαν και οι συνταξιουχικές οργανώσεις της Λάρισας. Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

“Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιουχικών οργανώσεων χαιρετίζουμε και στηρίζουμε την απόφαση των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία για τη 48ωρη απεργία στις 6 και 7/4/21.

Θεωρούμε αυτόν τον αγώνα δικό μας, συμμετέχουμε και  συμπαραστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στις αντεργατικές, αντιλαϊκές, αντισυνταξιουχικές πολιτικές της Κυβέρνησης που έχουν βάλει πλώρη για την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, παραδίδοντάς την, ως επενδυτικό προϊόν στα νύχια των αρπακτικών της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, στα κοράκια του κέρδους.

Εμείς οι συνταξιούχοι, που όλα αυτά τα χρόνια ζούμε τις βάρβαρες αντισυνταξιουχικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, ξέρουμε πολύ καλά τους υπευθύνους της σημερινής κατάστασης.

Πολύ καλά γνωρίζουμε ότι για τις θανατηφόρες περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων μας, του ΕΚΑΣ, της 13ης – 14ης σύνταξης,  των κοινωνικών θεραπευτικών παροχών, για την αφαίμαξη και τα κουρέματα των αποθεματικών των ασφαλιστικών μας ταμείων, για τις δραματικές περικοπές στα φάρμακα, στην υγεία, για την απαράδεκτη καθυστέρηση της έκδοσης των συντάξεών μας ευθύνονται οι αντεργατικές, αντιλαϊκές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και όχι οι λεγόμενοι κατά την κυβέρνηση «γραφειοκράτες»  υπάλληλοι του  ΕΦΚΑ. Οι εντολές είναι άνωθεν,,,,

Όλα αυτά λέγονται για αντιπερισπασμό μπροστά στον στόχο της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, που δεν διστάζει για μια ακόμη φορά να επιστρατεύει ως προκάλυμμα, τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, στηρίζουμε τα αιτήματά τους όπως αυτά αναφέρονται στις ανακοινώσεις τους, που είναι και δικά μας αιτήματα. Διεκδικούμε ό,τι αδίκως μας έχει αφαιρεθεί σε όλα μας τα δικαιώματα, που τα έχουμε πληρώσει με τον κόπο και το αίμα μιας ζωής και δεν τα χρωστάμε σε καμιά κυβέρνηση και σε κανέναν δανειστή. Θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας παρά τα μεγάλα προβλήματα των περιορισμών λόγω της πανδημίας, γιατί πολύ καλά από την πείρα μας γνωρίζουμε ότι αυτός είναι ο δικός μας μονόδρομος”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ