ΤΙ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΟΝ ΜΕΝΙΟ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ;

Δήλωση της βουλευτού Λάρισας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Άννας Βαγενά

Η αμφιβόλου, κατά τη γνώμη μου, ποιότητας τηλεοπτική περσόνα Μένιος Φουρθιώτης προσπάθησε να καταχραστεί δεκάδες χιλιάδες ευρώ δημόσιου χρήματος, χρησιμοποιώντας «παράθυρα» που υπήρχαν στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία», στο οποίο είχε ενταχθεί δηλώνοντας υπέρογκες ψευδείς μηνιαίες αποδοχές. Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Εργασίας και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κ. Γιάννης Βρούτσης, χωρίς να κατονομάζει, αλλά φωτογραφίζοντας τον τηλεπαρουσιαστή, δήλωσε στην εφημερίδα «Documento»:

«Σε αναζήτηση από το λογιστήριο για τον συγκεκριμένο κύριο διαπίστωσα ότι έπαιρνε μισθούς 60 έως 80 χιλιάδες ευρώ. Τα ίδια χρήματα έπαιρναν κι άτομα που ήταν δίπλα του. Αυτό δείχνει σκοπιμότητα, σπουδή για κάτι, να αυξήσει δηλαδή τον μισθό του εικονικά. Βρήκε την τρύπα δηλαδή και πήγε να πάρει λεφτά. Πράγμα νόμιμο, όμως ανήθικο. Όταν οι υπάλληλοι το εντόπισαν τρελάθηκαν».

Μετά το περιστατικό, ο κ. Βρούτσης πέρασε τροπολογία με την οποία έβαζε πλαφόν 6.500 ευρώ για τους δικαιούχους του προγράμματος. Τότε, όμως, όπως λέει ο ίδιος, ο τηλεπαρουσιαστής «Ήρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες. Ήρθε με μπράβους. Απειλούσε γενικούς γραμματείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάμε για παρακμή».

Η συνέχεια είναι σε όλους γνωστή. Πρώτον, μετά από λίγο καιρό κ. Βρούτσης παύτηκε από υπουργός. Δεύτερον, αποκαλύφθηκε μετά από δημόσια καταγγελία του Αντιδημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου, κ. Χρήστου Τσεμπέρη, ότι είχαν παραχωρηθεί περιπολικά και αστυνομικοί επί 24ώρου βάσεως για την ασφάλεια του τηλεπαρουσιαστή και μόνο αφού η καταγγελία ήρθε στο φως της δημοσιότητας,  ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδης, έδωσε εντολή για να αποσυρθεί η προστασία. Τρίτον, ενώ η έρευνα για την απάτη ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ του Μένιου Φουρθιώτη εις βάρος του Δημοσίου βρίσκεται σε εξέλιξη, η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, κ. Στρατινάκη, που έχει αναλάβει την έρευνα, αποθεώνεται κάθε εβδομάδα από την εφημερίδα του τηλεπαρουσιαστή.

Αναρωτιέμαι, λοιπόν, όπως και πολλοί άλλοι πολίτες αυτού του τόπου, τι είναι αυτό που κάνει τον κ. Μένιο Φουρθιώτη τόσο ξεχωριστό στη σχέση του με την κυβέρνηση της ΝΔ; Είναι αρκετό το «λιβάνισμα» που κάνει προς την κυβέρνηση μέσα από την εκπομπή του στο κανάλι «Έψιλον» και από την εφημερίδα του «Αποκαλυπτικά» ή μήπως υπάρχει και κάτι άλλο;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ