ΝΕΚΡΗ 60ΧΡΟΝΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΛΟΓΩ ΘΡΟΜΒΩΣΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΜΕ ASTRA ZENECA

Μία 60χρονη γυναίκα από τα νότια προάστια φαίνεται να είναι θύμα των παρενεργειών του εμβολίου της AstraZeneca. Όπως μεταδόθηκε το απόγευμα της Τρίτης από το Mega, η 60χρονη έκανε το εμβόλιο, έπαθε εγκεφαλική θρόμβωση και μετά από ένα μήνα έφυγε από τη ζωή, αφού πρώτα έδωσε μάχη για μέρες στην εντατική.

Για την υπόθεση της 60χρονης μίλησε και ο γαμπρός της, ο οποίος υποστήριξε πως επιτροπή του ΕΟΦ έχει συνεδριάσει για το περιστατικό. «Μας έχει μείνει η πικρία ότι πήγε κάτι να κάνει να τη βοηθήσει και αυτό που θα τη βοηθούσε, δυστυχώς είχε αυτή την τραγική κατάληξη για εμάς. Μέχρι να κάνει το εμβόλιο ήταν μια υγιέστατη κυρία δεν είχε κανένα θέμα υγείας. Μάλιστα προσφάτως είχε κάνει και τσεκ- απ», δηλώνει.

«Πήγε στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό. Η γυναίκα πήγε εκεί είχε τις αισθήσεις της. Μίλαγε. Είχε ραγδαία επιδείνωση στην πορεία. Εμφάνισε και δεύτερο θρόμβο στο πόδι κάτι που μας είπαν οι ίδιοι οι γιατροί ότι είναι πολύ σπάνιο», επισήμανε.

Οι γιατροί προχώρησαν τελικά σε ακρωτηριασμό του ποδιού της. Η 60χρονη παρέμεινε διασωληνωμένη για 18 ημέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας όπου και κατέληξε. «Της έκαναν μεταγγίσεις αιμοπεταλίων τίποτα. Συνεχώς τα αιμοπετάλια πέφτανε. Αυτός ήταν ένας προβληματισμός των γιατρών που τους οδήγησε να κάτσουν να ψάξουν διάφορα αυτοάνοσα νοσήματα, καρκίνο. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν βρήκαν. Αρχίζουν και οι γιατροί να ψυλλιάζονται ότι κάτι συμβαίνει», είπε ακόμη.

enikos.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com