Ε.Ι.Ν.Κ.Υ. ΛΑΡΙΣΑΣ: ΑΥΡΙΟ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ανακοίνωση – κάλεσμα της διοίκησης της Ενωσης στη συγκέντρωση στις 18:00 στην Κεντρική πλατεία

Ένας χρόνος πέρασε εν μέσω πανδημίας από τις 7 Απρίλη 2020, παγκόσμια ημέρα της υγείας, όταν πίσω από τις μάσκες ακούστηκε δυνατά η φωνή μας και το σύνθημα «Σπάμε τη σιωπή. Δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης και του αγώνα».

Έκτοτε η μακάβρια στατιστική μετρά πάνω από 8.500 θύματα της CoViD-19 και  η κυβέρνηση φέρει εγκληματικές ευθύνες.

Όχι μόνον αρνήθηκε να ακούσει την φωνή μας και να ενισχύσει το Ε.Σ.Υ, αλλά λοιδόρησε τα αιτήματα μας, αποπειράθηκε να συκοφαντήσει τους αγώνες μας και με αυταρχισμό και αυθαιρεσία προσπάθησε να μας φιμώσει, επειδή ξεσκεπάσαμε τα ψεύδη και τις ανεύθυνες παλινωδίες της.

Δεν ενίσχυσε το Ε.Σ.Υ, εγκατέλειψε σε αποσύνθεση την Π.Φ.Υ, δεν προχώρησε στην επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων και την ένταξη τους στο πλαίσιο ενός κεντρικού σχεδιασμού αντιμετώπισης της πανδημίας.

Αντί να ενισχύσει το Ε.Σ.Υ σε προσωπικό, εξοπλισμό και πόρους, μετέτρεψε τα δημόσια νοσοκομεία σε νοσηλευτήρια μίας νόσου, αδιαφορώντας για τις ανάγκες του λαού, όσων πλήττονται από την λοιπή μη CoViD-19, οξεία και χρόνια νοσηρότητα.

Αντί να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα υγείας, προχώρησε σε ενίσχυση της κερδοφορίας των κλινικαρχών, εξασφαλίζοντας τους παχυλές αποζημιώσεις και πληρότητα των ιδωτικών νοσοκομείων με την τακτική των συγκοινωνούντων δοχείων με τα αποδυναμωμένα, μίας νόσου δημόσια νοσοκομεία.

Βιώνουμε ανεπίτρεπτη βαρβαρότητα, όταν εκατοντάδες διασωληνωμένοι άρρωστοι σε όλη την χώρα, ιδίως στην Αττική, νοσηλεύονται σε απλούς θαλάμους και αναζητώνται κλίνες Μ.Ε.Θ, την ώρα που μένουν άδειες αντίστοιχες κλίνες στα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Συγχρόνως ενώ εν μέσω παλινωδιών με επιστημονικό επίχρισμα και προτάσσοντας το ιδεολόγημα της «ατομικής ευθύνης», η κυβέρνηση προχωρούσε σε οριζόντιους εγκλεισμούς και απαγορευτικά, άφηνε και συνεχίζει να αφήνει ανεξέλεγκτους τους χώρους υπερμετάδοσης, βιομηχανίες και μέσα μαζικής μεταφοράς. Αδιαφόρησε για τους αναγκαίους μαζικούς ελέγχους και την ενδελεχή ιχνηλάτηση των κρουσμάτων. Στρίμωξε τους μαθητές σε πολυπληθείς τάξεις, ανοίγοντας και κλείνοντας κατά περίπτωση τα σχολεία και απέκλεισε τους φοιτητές από τα πανεπιστήμια, νομοθετώντας αυταρχικά και ερήμην αυτών για την ζωή και το μέλλον τους.

Μετά ένα έτος πανδημίας οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του δημοσίου συστήματος Υγείας δίνουμε καθημερινά διπλό αγώνα.

Μέσα στα νοσοκομεία στο πλευρό των αρρώστων σε δύσκολες συνθήκες με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές, αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης και την εμπορευματοποίησης της υγείας και έξω από τα νοσοκομεία στο πλευρό του λαού μας που δοκιμάζεται. Στεκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, για επαρκή και αποτελεσματικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού.

Παρά τις απειλές και τις διώξεις, τις λοιδορίες, τον αυταρχισμό και τις απολύσεις είμαστε παρόντες, έχουμε φωνή, αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε. Τα υποκριτικά χειροκροτήματα και τα τηλεοπτικά κροκοδείλια δάκρυα δεν κατάφεραν να εξαγοράσουν την σιωπή μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην απάνθρωπη πολιτική, που με βαρβαρότητα δεν διστάζει να απαξιώσει την υγεία, ακόμα και την ίδια την ζωή βάζοντας την στην ζυγαριά του «κόστους – οφέλους».

Η εφετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας είναι ημέρα διεκδίκησης και αγώνα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας:

  • με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων του Ε.Σ.Υ. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • εξασφάλιση των υποδομών και του απαραίτητου εξοπλισμού,
  • με επίταξη του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση
  • με λήψη όλων απαραίτητων μέτρων προστασίας, και εξασφάλιση όλων των διαθέσιμων φαρμάκων και μέσων θεραπείας,
  • με εξασφάλιση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για τον μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλου του λαού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ