ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ 2 ΑΔΕΛΦΙΑ

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για την τραγωδία και τη σύλληψη του δράστη

Σοκαρισμένη η κοινωνία της Μακρινίτσας και του Βόλου από το άγριο φονικό, με θύματα δύο νεαρά αδέλφια χθες περίπου στις 8 το απόγευμα. Η Μακρινίτσα όπου έγινε το άγριο αιματηρό επεισόδιο, θρηνεί για τα δύο αδέλφια, τον Γιώργο Τσάπα, 30 ετών και την αδελφή του Κωνσταντίνα Τσάπα, 28 χρόνων, μητέρα ενός παιδιού δύο ετών.

Στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου παίχτηκε η τελευταία πράξη του οικογενειακού δράματος, εκτυλίχθηκαν πσκηνές αρχαίας τραγωδίας, όταν οι γιατροί ανακοίνωσαν επίσημα στους οικείους τους ότι τα δύο αδέλφια είναι νεκρά. Τραγικές φιγούρες οι γονείς των δύο νέων, που ήταν μπροστά το επεισόδιο με το μαχαίρωμα των παιδιών τους.

Το χρονικού του διπλού φονικού

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή γυναίκα, ηλικίας 28 ετών, είχε μεταβεί στο σπίτι της οικογένειάς της στη Μακρινίτσα, όπου βρισκόταν ο αδελφός της. Στο σπίτι πήγε κάποια στιγμή ο σύζυγος της γυναίκας, με τον οποίο ήταν σε διάσταση, που –άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες και ποιους λόγους – διαπληκτίστηκε με την σύζυγό του και τον αδελφό της και τους επιτέθηκε με μαχαίρι, καταφέροντάς τους μαχαιριές σε σημεία του σώματός τους.

Το άγριο επεισόδιο κατέληξε σε τραγωδία, καθώς ο 30χρονος άνδρας, έφερε μαχαιριές σε ζωτικά όργανα, η μία εκ των οποίων κάτω από την καρδιά, και κατέληξε επί τόπου.

Η αδελφή του έφερε πολύ σοβαρές μαχαιριές και ήταν σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση. Οι γιατροί έδωσαν μάχη στο νοσοκομείο για να την κρατήσουν στη ζωή, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Μετά το επεισόδιο ο σύζυγος της 28χρονης μπήκε στο αυτοκίνητό του και τράπηκε σε φυγή, κατευθυνόμενος σε άλλο χωριό του Πηλίου. Στην Αστυνομία σήμανε συναγερμός ο άνδρας καταδιώχθηκε από αστυνομικούς προκειμένου να συλληφθεί.

Ο φερόμενος ως δράστης της διπλής δολοφονίας συνελήφθη τελικά περίπου στις 9.30 το βράδυ, στην περιοχή μεταξύ Αγίου Βλασίου και Λεχωνίων.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Στην επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρονται τα εξής:

Συνελήφθη άμεσα χθες (05-04-2021) το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βορείου Πηλίου, της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Βόλου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Βόλου, ένας ημεδαπός, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, χθες το βράδυ σε οικία στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, ο δράστης, στο πλαίσιο προσωπικών διαφορών, επιτέθηκε με μαχαίρι σε τρεις ημεδαπούς, τραυματίζοντας θανάσιμα στην κοιλιακή χώρα την εν διαστάσει σύζυγό του και τον αδελφό της, ενώ τραυμάτισε και τη μητέρα τους στο πρόσωπο.

Στη συνέχεια, ο δράστης διέφυγε με το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητό του προς άγνωστη κατεύθυνση, ωστόσο μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα κινούμενος με το όχημά του στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας και συνελήφθη.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο προαναφερόμενο όχημα βρέθηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε για την τέλεση των εν λόγω αξιόποινων πράξεων.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Με πληροφορίες από taxydromos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ