ΔΙΠΛΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΝΙΟ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗ

Στο « μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης με διπλή εισαγγελική έρευνα μπαίνει ο Μένιος Φουρθιώτης ενώ την ίδια ώρα με πρωτοβουλία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, διαβιβάστηκαν στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών τα στοιχεία που αφορούν στην εκτέλεση του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Την ίδια ώρα με παραγγελία της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας ή της απόπειρα εκβίασης. Αφορμή για την παρέμβαση της Εισαγγελίας αποτέλεσαν οι καταγγελίες του Γ. Βρούτση περί εισβολής του Φουρθιώτη με μπράβους στο γραφείο του την περίοδο που ήταν Υπουργός Εργασίας και περί απειλών του επί πέντε ώρες. Την προκαταρκτική θα διενεργήσει το τμήμα εκβιαστών της Ασφάλειας υπό την εποπτεία της εισαγγελέως Χάιδως Ζουγρή.

Παράλληλα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας διαβίβασε στον οικονομικό εισαγγελέα και τα στοιχεία που της απεστάλησαν από τον Κωστή Χατζηδάκη, και αφορούν στην εκτέλεση του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ». Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου «στο φάκελο συμπεριλαμβάνονται και αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές προς τους εργαζομένους εταιρειών υπό τις επωνυμίες «Job Productions Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» και «Party Fm Ραδιοφωνική Ανώνυμη Εταιρία», προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από υποβολή ανακριβών δηλώσεων στο πλαίσιο του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Άννα Κανδύλη – enikos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ