ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗ.ΡΑ.Λ. ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Οι τοποθετήσεις των παρατάξεων για το σοβαρό επεισόδιο σε δημόσιο χώρο

Καταγγελία εργαζόμενου της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Λάρισας που κάνει λόγο για κλίμα εκφοβισμού και τηλεφωνικές παρεμβάσεις επικεφαλής παράταξης με αφορμή τα ρεπορτάζ για τα όσα συνέβησαν στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου κοινοποιήθηκε στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, που συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης με τηλεδιάσκεψη.

Το σχετικό έγγραφο, που δεν αναγνώστηκε από το προεδρείο, αποφασίστηκε να κοινοποιηθεί σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, ενώ βρίσκεται σε γνώση και της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας και αναμένεται να συζητηθεί διεξοδικά εκτός ημερήσιας διάταξης στο πλαίσιο νέας συνεδρίασης του ΔΣ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και μετά από αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για συζήτηση των όσων συνέβησαν κατά την αστυνομική επιχείρηση στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου.

ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

Μια πρώτη προσέγγιση για τα όσα συνέβησαν στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου επιχείρησαν οι παρατάξεις, με τη Ρ. Καραλαριώτου να σημειώνει πως πρέπει «να αναμένουμε το πόρισμα της Εισαγγελίας πριν τοποθετηθούμε».

«Πρόκειται για σημαντικό θέμα. Ασφαλώς καταδικάζουμε τη βία από όπου και προέρχεται, ωστόσο ομάδες που έχουν δημόσιο λόγο αποφάσισαν να κάνουν σημαία τους την αστυνομική βία. Κανείς δεν μπορεί να προτρέχει πριν δει το πόρισμα», τόνισε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

«Προφανώς και δεν θα περιμένουμε το πόρισμα για να ταχθούμε υπέρ των παιδιών που κακοποιήθηκαν», υπογράμμισε ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ Π. Κρίκης, που έσπευσε να προσθέσει ότι «υπάρχει ολόκληρη λίστα αντίστοιχων περιστατικών αυταρχισμού και τρομοκρατίας, κάτι που αποτελεί συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης».

«Δηλώνουμε αντίθετοι σε τέτοιες ενέργειες, τις οποίες και καταδικάζουμε. Θα περιμένουμε το πόρισμα για να τοποθετηθούμε», ανέφερε ο Π. Γούλας, με τον Αχ. Λώλο εκ μέρους της «Ορμής Ανανέωσης» να τάσσεται κατά της βίας και τον επικεφαλής της «Λαρισαίων Κοινόν» να δηλώνει πως αναμένει το πόρισμα, στρέφοντας για μία ακόμη φορά τα πυρά του εναντίον της Δημοτικής Ραδιοφωνίας και κάνοντας γνωστή στο σώμα τηλεφωνική του παρέμβαση για τον «μονόπλευρο» τρόπο που παρουσιάστηκαν κατά την άποψή του τα γεγονότα.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com