ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ 1ου ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Μοναδική ευκαιρία  θα έχουν και αύριο  όλοι οι μαθητές /τριες της χώρας, αλλά και των Ελληνικών Σχολείων του εξωτερικού για να παρακολουθήσουν τις εργασίες της 2ης ημέρας του  φεστιβάλ Μαθηματικών που θα αρχίσουν στις 11πμ και θα έχουν διάρκεια περίπου 3 ώρες.

Η σημερινή πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ το οποίο πραγματοποιείται  διαδικτυακά και είναι ελεύθερο για να το παρακολουθήσει όποιος επιθυμεί, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία με δεδομένο όπτι σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών το παρακολούθησαν περισσότεροι από 120.000 μαθητές ενώ στη διαδικασία επίλυσης των γρίφων πήραν μέρος στέλνοντας απαντήσεις περίσσότεροι από 7.000 μαθητές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές έχει προβλεφθεί άδεια τις 4 τελευταίες ώρες του ωρολογίου προγράμματος σύμφωνα με την έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ,  Α. Π. : Φ16.1/16403/Δ2 10/02/2021, ‘ωστε να μπορέσουν να συνδεθούν την ώρα των μαθημάτων τους με την πλατφόρμα του συνεδρίου.

Για τη διευκόλυνση των μαθητών/τριων προτείνεται την ώρα έναρξης του φεστιβάλ (11:00 πμ) οι εκπαιδευτικοί να διαμοιράσουν στο chat της πλατφόρμας του webex, που αξιοποιείται για τη διδασκαλία εξ αποστάσεως, τον σύνδεσμο της ζωντανής ροής που είναι για αύριο 8 Απριλίου : https://youtu.be/4Ei1t4mK0P0 . 

Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αλληλοεπιδρούν και να σχολιάσουν κατά τη διάρκεια της ζωντανής ροής, με αυτό το τρόπο οι  μαθητές/τριες θα μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στην διεξαγωγή του φεστιβάλ.

Προσβασιμότητα και ηλεκτρονικοί σύνδεσμοι

Ο σύνδεσμός της ζωντανής ροής για αύριο Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 είναι : https://youtu.be/4Ei1t4mK0P0

Σύνδεσμος γρίφων Γ’ Γυμνασίου: https://bit.ly/2OWzHhl

Σύνδεσμος γρίφων Β’ Γυμνασίου: https://bit.ly/3qQQL5F

Σύνδεσμος γρίφων Α’ Γυμνασίου: https://bit.ly/2Qd0lTR

Για να ειδοποιηθείτε από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube (http://bitly.ws/caG7)  όπως και να  κάνετε Like στη σελίδα omathimatikos.gr στο Facebook (http://bitly.ws/caG8) 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 11:00 π.μ.

  • Έναρξη του Φεστιβάλ από τον κ. Κωνσταντίνο Μπουραζάνα Σ.Ε.Ε Μαθηματικών του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας
  • Συνέντευξη του κ. Κωνσταντίνου Δασκαλάκη καθηγητή του Μ.Ι.Τ
  • Συνέντευξη του κ. Αθανασίου Φωκά καθηγητή του Cambridge
  • Ομιλία του κ. Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα: Τα Μαθηματικά στην Ιατρική
  • Παρουσίαση εργασιών μαθητών/τριων

Επίλυση Γρίφων: Η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή  για του μαθητές Γυμνασίων από τις  12:30 έως 15:00 .

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com