ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ ΔΗ.ΡΑ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Θύελλα διαμαρτυριών ξεσηκώνει η καταγγελία δημοσιογράφων του Δημοτικού Ραδιοφώνου Λάρισας για την ωμή παρέμβαση που επιχείρησε στο έργο τους ο επικεφαλής της Λαρισαίων Κοινόν με τηλεφώνημα που έκανε στη συνάδελφο δημοσιογράφο Δέσποινα Θεοδώρου κάνοντάς της παρατήρηση για τον τρόπο που παρουσίασε την είδηση για τα γεγονότα στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου, επικαλούμενος μάλιστα τη δημοσιογραφική δεοντολογία!!!

Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με αφορμή σχετική επιστολή της δημοσιογράφου, ενώ η ίδια σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο fb αναφέρει τα παρακάτω:

Σκέφτομαι ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουν οι ωμές παρεμβάσεις δημοτικών συμβούλων στην λειτουργία του Δημοτικού Ραδιοφώνου Λάρισας και στον τρόπο λειτουργίας του δημοσιογραφικού έργου με το πρόσχημα μάλιστα της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Αυτή την φορά η παρέμβαση έγινε στο προσωπικό μου τηλέφωνο από τον επικεφαλής της παράταξης Λαρισαίων Κοινόν. Κάποιοι ενοχλούνται όταν μιλάμε για την αστυνομική βία και θέλουν να μας φιμώσουν. Μας υποδεικνύουν πως θα κάνουμε τη δουλειά μας κι αν μπορούμε να μιλάμε για τα όσα συνέβησαν στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου. Δεν θα ανεχτούμε παρόμοια γεγονότα” από όπου κι αν προέρχονται “, που είναι και της μόδας.

Ανάρτηση για το ίδιο θέμα έκανε και ο συνάδελφος – δημοσιογράφος του ΔΗ.ΡΑ. Λάρισας Ηλίας Σκυλλάκος επισημαίνοντας τα εξής:

“Κάποιοι νομίζουν ότι εμείς οι δημοσιογράφοι στο δημοτικό ραδιόφωνο Λάρισας, είμαστε παπαγαλάκια τους. Άλλοι νομίζουν ότι έχουν δικαίωμα παρέμβασης στη δημοσιογραφική δουλειά, επιχειρώντας να μας κάνουν μαθήματα δεοντολογίας. Σήμερα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Λαρισαίων Κοινόν” Κώστας Βαϊοϋλης, τηλεφώνησε στο προσωπικό τηλέφωνο της συναδέλφισσάς μου Δέσποινας Θεοδώρου για να της κάνει υποδείξεις επειδή ανέδειξε το θέμα της αστυνομικής βίας στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου σε βάρος 13χρονων μαθητών, με σκοπό να την φιμώσει.

Ας το καταλάβουν καλά.

Δεν φοβόμαστε ούτε θα το βουλώσουμε. Όσο και να προσπαθούν, δεν θα σταματήσουμε να κάνουμε ρεπορτάζ, ούτε θα σταματήσουμε να εκφράζουμε άποψη, γιατί πολύ απλά αυτό επιβάλλει το δημοσιογραφικό μας καθήκον.

Δεν θα δεχτούμε λοιπόν άλλη παρέμβαση, και σε όποιον αρέσει. Άλλωστε δεν γίνεται να συμφωνούμε σε όλα και με όλους.

Εμείς κρινόμαστε από τους ακροατές που μας ακούνε και από τις Ενώσεις Συντακτών. Μιλημένα, ξηγημένα…”

Και οι δύο αναρτήσεις που κοινοποιήθηκαν από δεκάδες άτομα συγκέντρωσαν πολλά θετικά σχόλια για τη στάση των δημοσιογράφων, ενώ σε πολλά ακόμη καταγράφεται και η κατακραυγή στην ενέργεια του δημοτικού συμβούλου.

Δυστυχώς κάποιοι επιχειρούν να επιβάλουν κλίμα μεσαίωνα και στη δημοσιογραφία, πιστεύοντας ότι έχουν απέναντί τους φοβισμένα ανθρωπάκια και επιδεικνύοντας μία ιδιοκτησιακή αντίληψη για τη δημοτικό μέσο ενημέρωσης νομίζουν ότι θα τρομοκρατήσουν όσους δεν εκφράζουν αρεστό στους ίδιους λόγο. Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν θα τους περάσει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ