ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ “ΑΙΡΕΤΟΥΣ” ΤΩΝ ΑΔΗΚ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ

Ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ που υποστηρίζουν επίσης ότι το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ δεν μπορεί να διαγράψει μέλος του σωματείου κάτιπου γίνεται μόνο από τη συνέλευση

Οι «αιρετοί», που προέκυψαν από τις εκλογές-παρωδία μετά τη μαζική αποχή σε ποσοστό 93% του κλάδου των εκπαιδευτικών του Νοέμβρη 2020, δεν θα τύχουν καμίας αναγνώρισης και νομιμοποίησης από τον κλάδο και εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με την απόφασή του από τις 30/11/2020 τους έχει καλέσει σε παραίτηση όλες και όλους.

Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις, στην πλειονότητά τους μέλη της ΔΑΚΕ, «εκλεγμένων» με ελάχιστες ψήφους που αρνήθηκαν να παραιτηθούν. Ορισμένοι εξ αυτών είναι και μέλη των ΔΣ σε τοπικές ΕΛΜΕ. Μάλιστα έχει πολλάκις καταγγελθεί ο καιροσκοπισμός συγκεκριμένων παρατάξεων και υποψηφίων που κρυφά ή φανερά καλούσαν τους/τις συναδέλφους να τους/τις ψηφίσουν. Οι συνάδελφοι/ισσες αυτοί δεν ακολούθησαν τις αποφάσεις ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ. Είναι επομένως αυτονόητο ότι θέτουν τους εαυτούς τους εκτός κλάδου.

Γι’ αυτό το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τις κατά τόπους ΕΛΜΕ να προχωρήσουν στη λήψη όλων των προβλεπόμενων από το καταστατικό τους μέτρων για τη διαγραφή των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών (φερόμενων ως εκλεγμένων αιρετών και διορισμένων με βάση το άρθρο 123) από τα μητρώα τους. « Η ΟΛΜΕ, με τις δημοκρατικές καταστατικές διαδικασίες της, δεν πρόκειται να αποδεχτεί και να αναγνωρίσει οποιονδήποτε από τους παραπάνω «συναδέλφους» ως αιρετούς – διορισμένα μέλη αλλά ούτε, φυσικά, ως μέλη ΔΣ των ΕΛΜΕ ή ως αντιπροσώπους στις Γ.Σ. Προέδρων και τα Συνέδρια της ΟΛΜΕ».

Καλούμε μια ακόμη φορά τους «αιρετούς» στο ΠΥΣΔΕ Λάρισας από την παράταξη των ΑΔΗΚ να σεβαστούν τις αποφάσεις του κλάδου και να παραιτηθούν. Βάσει της θέσης της Ομοσπονδίας ότι οι ΕΛΜΕ θα πρέπει να προχωρήσουν στη λήψη όλων των προβλεπόμενων από το καταστατικό τους μέτρων για τη διαγραφή από τα μητρώα τους όσων «αιρετών» δεν παραιτηθούν, η παράταξη των ΣΥΝΕΚ Λάρισας θα καταθέσει βάσει καταστατικού πρόταση μομφής και διαγραφής του μέλους των ΑΔΗΚ στο ΔΣ της ΕΛΜΕ, που δεν έχει υποβάλει ακόμη την παραίτησή του, καθώς και των υπόλοιπων «αιρετών» στο ΠΥΣΔΕ Λάρισας με την παράταξη των ΑΔΗΚ, για να τεθεί στην πρώτη ΓΣ που θα υλοποιηθεί, σύμφωνα πάντα με το καταστατικό της ΕΛΜΕ.

Γνωστοποιούμε στον κλάδο ότι το καταστατικό της ΕΛΜΕ Λάρισας δεν δίνει καμία εξουσιοδότηση διαγραφής ή αποπομπής μέλους από το ΔΣ στα μέλη του ΔΣ. Η παράταξή μας αναλαμβάνει με ευθύνη τη διαφύλαξη της νομιμότητας στη λειτουργία της ΕΛΜΕ και από τη θέση μας δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αφήσουμε έκθετο το σωματείο στη δίνη δαιδαλωδών νομικών αδιεξόδων.

Καταγγέλλουμε τη φαλκίδευση και τη ναρκοθέτηση της δημοκρατικής εκπροσώπησης των εκπαιδευτικών, της προάσπισης των εργασιακών τους δικαιωμάτων και της διαφάνειας από το πιο αυταρχικό υπουργείο παιδείας μετά την περίοδο της χούντας και ξεκαθαρίζουμε ότι ο κλάδος δε θα επιτρέψει την ουσιαστική κατάργηση των Υ.Σ. και των αιρετών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ