ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

Υγειονομικοί και εκπρόσωποι φορέων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας μετέχοντας το πρωί της Τετάρτης σε συγκέντρωση που έλαβε χώρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Καλώντας την κυβέρνηση να στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και επαναλαμβάνοντας το αίτημα για επιτάξεις του ιδιωτικού τομέα Υγείας και του Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Λάρισας οι συγκεντρωμένοι επέμειναν σε συνέχιση του αγώνα τους, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν και οι δηλώσεις του προέδρου του ΕΚΛ και εκπροσώπων των εργαζομένων.

Το ραντεβού τους ανανεώθηκε για τις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, όπου και θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο για την Υγεία, ενώ το διεκδικητικό πλαίσιο έχει ως εξής:

Άμεση επίταξη, χωρίς αποζημίωση του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξη του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση τώρα όλων των επικουρικών γιατρών, νοσηλευτών και των συμβασιούχων όλων των ειδικοτήτων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας.

Επιστράτευση του στρατιωτικού νοσοκομείου της Λάρισας.

Ένταξη όλων των εργαζομένων του δημόσιου συστήματος υγείας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Ολοκληρωμένος σχεδιασμός με συστηματικά και υποχρεωτικά μέτρα επιδημιολογικής καταγραφής και  επιτήρησης, με υποχρεωτικά περιοδικά επαναλαμβανόμενα, αξιόπιστα δωρεάν τεστ με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους. Ειδικά στους  χώρους υγείας, εκπαίδευσης, κρίσιμους χώρους εργασίας(βιομηχανίες τροφίμων, σούπερ μάρκετ, μεγάλα εργοστάσια κ.α).

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ// ΒΙΝΤΕΟ: Δ. Καστανάρας



ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ