Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Αλλαγές στα αρχικά δεδομένα προέκυψαν από την ολοκλήρωση των δευτεροβάθμιων ελέγχων στα σχολεία της Λάρισας μετά τον σεισμό της 3ης Μαρτίου, ενώ σύμφωνα με ενημέρωση του δημάρχου Λαρισαίων στη συνεδρίαση του ΔΣ τουλάχιστον 4-5 σχολικές μονάδες κρίθηκαν ακατάλληλες δημιουργώντας σοβαρό ζήτημα εξεύρεσης χώρων για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Το ζήτημα θα τεθεί σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα με τους διευθυντές εκπαίδευσης, με τον κ. Καλογιάννη να σημειώνει πως θα χρειαστεί κινητοποίηση και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αναζήτηση και εξεύρεση κονδυλίων για τις αποκαταστάσεις των κτιρίων.

«Θα υπάρξουν μελέτες, τα πράγματα για τα κτίρια «Β» είναι εύκολα, ωστόσο θα υπάρξει έλλειμα αιθουσών», ανέφερε ο κ. Καλογιάννης, σημειώνοντας πως διοικητικές δομές των σχολείων μπορούν να μεταφερθούν σε υποδομές του δήμου, ενώ σε κάποια σχολεία θα τοποθετηθούν προκάτ κατασκευές (ΕΠΑΛ, Φαλάνη).

Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα που προκύπτει με τη λειτουργία των εργαστηρίων των ΕΠΑΛ υπογράμμισε πως όλα τα λύκεια είναι κατάλληλα και δεν θα αντιμετωπισθεί πρόβλημα κατά τις Πανελλαδικές εξετάσεις, με τον δήμαρχο να κάνει ειδική αναφορά στο σχολείο της Φαλάνης, αναφέροντας πως πάρθηκε απόφαση για νέο σχολείο, ενώ μέχρι τότε θα τοποθετηθούν 6 προκάτ αίθουσες για την πρωινή λειτουργία του.

«Βεβαιώνουμε πως ό,τι γίνει θα γίνει με απόλυτη επιστημονική επάρκεια και κανονισμούς που διασφαλίζουν την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων», κατέληξε ο κ. Καλογιάννης.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ