ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Αμείλικτα ερωτήματα για τον δράστη που κυκλοφορούσε ελεύθερος, ενώ έχρηζε εγκλεισμού – Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Βόλου – Την Παρασκευή θα απολογηθεί ο μακελάρης

Στα «μαύρα» έχει ντυθεί η Μακρινίτσα που από προχθές θρηνεί τον άδικο χαμό των δύο αδελφών, του 30χρονου Γιώργου Τσάπα και της 28χρονης Κωνσταντίνας Τσάπα, μητέρας ενός αγοριού 2,5 μόλις ετών.

Οι δύο νέοι άφησαν το βράδυ της Δευτέρας την τελευταία τους πνοή στο πατρικό τους σπίτι στη Μακρινίτσα μετά από θανατηφόρα χτυπήματα από μαχαίρι που δέχθηκαν από τον 31χρονο εν διαστάσει σύζυγο της 28χρονης.

Και τα δύο αδέλφια, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κατέληξαν μετά από θανατηφόρο χτύπημα που δέχθηκαν στην καρδιά.

Το χωριό όλο θρηνεί και όταν στη Μακρινίτσα έφτασαν οι σοροί των δύο νέων, μέσα στα φέρετρα που κουβαλούσαν στα χέρια τους οι φίλοι τους και συγγενείς τους, ράγισαν και οι πέτρες από τον οδυρμό και το γοερό αναπάντητο «γιατί» που ήταν στα χείλη όλων.

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν όταν έφτασαν στο σπίτι τα φέρετρα με τις σορούς. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του Γιώργου και της Κωνσταντίνας, που είναι ανήμποροι ακόμη να συνέλθουν από το σοκ, θρηνώντας για τον χαμό των παιδιών τους.

Το τελευταίο «αντίο» θα πουν στον Γιώργο και στην Κωνσταντίνα σήμερα, οπότε και θα τελεστεί η κηδεία τους.

 Αμείλικτα ερωτήματα 

Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελία Βόλου ο μακελάρης, που έσφαξε τα δύο αδέρφια στη Μακρινίτσα Κωνσταντίνα και Γεώργιο Τσάπη. Ο 31χρονος Δ.Ρ. οδηγήθηκε σε απολογία στις 13:45, ενώ τον συνόδευαν ισχυρές δυνάμεις της ομάδας ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ. Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από δόλο κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ωστόσο, εκείνο που προκάλεσε τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι νωρίτερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου επρόκειτο να συζητηθεί αίτηση για ακούσια νοσηλεία του δράστη!

Δυο νέοι άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή άδικα και πρόωρα με φρικτό και βίαιο τρόπο. Αραγε θα μπορούσε να είχε αποτραπεί το διπλό φονικό, που ξεκλήρισε την οικογένεια του Απόστολου Τσάπη και συντάραξε τον Βόλο και το πανελλήνιο; Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης κυκλοφορούσε ελεύθερος, ενώ ψυχίατρος του Κέντρου Ψυχικής Υγείας είχε γνωμοδοτήσει ότι έχρηζε ακούσιας νοσηλείας από το πρώτο δεκαήμερο του περασμένου Μαρτίου…

Αμείλικτα ερωτήματα αναζητούσαν απάντηση χθες, δεύτερη μέρα του φονικού, ενώ οι χαροκαμένοι γονείς των δύο νέων μοιράζονταν τον πόνο τους και ζητούσαν καταδίκη του δράστη. Την ίδια στιγμή ο δικηγόρος υπεράσπισης του 31χρονου Δημήτρης Βούλγαρης ζητούσε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τον μακελάρη λέγοντας ότι «δεν έχει κανέναν καταλογισμό».

Επιπλέον, μόλις την περασμένη Πέμπτη ο 31χρονος είχε προκαλέσει άλλο ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και φέρεται να απειλούσε την οικογένεια των θυμάτων μπροστά ακόμη και σε αστυνομικούς λέγοντας: «Θα θρηνήσουμε θύματα». Η οικογένεια φέρεται να νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο, ενώ ο δράστης κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Ο τραγικός πατέρας των δύο παιδιών δήλωνε χθες για το μοιραίο απόγευμα: «Ηθελε να μας καθαρίσει όλους!» Η σύζυγός του συντετριμμένη έλεγε: «Εβλεπα τον δράστη να σπάζει τα τζαμάκια και να ξεκλειδώνει τη διπλανή πόρτα και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για να τον αποτρέψω».

Δύο αλλεπάλληλες μαχαιριές έμπηξε ο μανιακός δολοφόνος στην Κωνσταντίνα, μία στα πλευρά και μία στην καρδιά. Τρεις στον Γιώργο, στην καρδιά και στην κοιλιά. Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας, που διενήργησε τη νεκροψία, αποφάνθηκε ότι η αιτία θανάτου για τα δύο αδέρφια ήταν η τρώση της καρδιάς από νύσσον και τέμνον όργανο.

Η οικογένεια βρέθηκε ανυπεράσπιστη απέναντι στον μανιακό δολοφόνο, ενώ η 28χρονη από τον Ιανουάριο ακόμη είχε αιτηθεί ακούσια νοσηλεία και μόλις την περασμένη Πέμπτη αστυνομικοί του Τμήματος Βορείου Πηλίου γινόταν μάρτυρες περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας.

Χθες στη Μακρινίτσα το κλίμα ήταν βαρύ. Οικείοι και φίλοι θρηνούσαν για την απώλεια των δύο εξαιρετικών νέων. Κανένας δεν ήθελε να μιλήσει, καθώς ο πόνος ήταν αβάσταχτος. Ολο το χωριό ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Οι κάτοικοι έλεγαν μόνο ότι χάθηκαν δύο λαμπροί νέοι, δύο εξαιρετικά παιδιά. «Είναι κρίμα που καταστράφηκε μία αξιοπρεπής και τίμια οικογένεια», τόνιζαν αναστατωμένοι.

Μετά την ιατροδικαστική εξέταση και τη μεταφορά των σορών στη Μακρινίτσα φίλοι των δύο παιδιών έσπευσαν να συμπαρασταθούν στην οικογένεια. Εικόνες απέραντης λύπης πλημμύρισαν όλο το χωριό και τη γύρω από το σπίτι περιοχή με τη μεταφορά των φέρετρων. Σπάραζε ολόκληρο το χωριό.

Το φρικτό έγκλημα

Ηταν γύρω στις 19:45 προχθές, όταν ο 31χρονος επισκέφτηκε το σπίτι των θυμάτων και ζήτησε να δει το παιδί του. Καθώς ήταν σε κατάσταση εκτός ελέγχου και φώναζε, η άτυχη 28χρονη αρνήθηκε να του επιτρέψει να επικοινωνήσει, λέγοντας ότι δεν μπορεί να τον αφήσει σε αυτήν την κατάσταση και ότι θα καλέσει την Αστυνομία. Το παιδί, αγοράκι δύο ετών, άρχισε να κλαίει. Ο παππούς του το πήρε αγκαλιά και πήγε στην κρεβατοκάμαρα για να το προστατέψει.

Την ίδια ώρα ο δολοφόνος προσπαθούσε να σπάσει την κύρια πόρτα για να μπει μέσα. Δεν τα κατάφερε όμως και μετέβη στη δεύτερη είσοδο. Η μητέρα των παιδιών τον είδε να σπάει τα πλαϊνά τζαμάκια, να ξεκλειδώνει την πόρτα και να κινείται για να μπει μέσα. Ο 31χρονος επιτέθηκε στην εν διαστάσει σύζυγό του με μαχαίρι και η πεθερά του μπήκε στη μέση για τους χωρίσει. Εκείνη τραυματίστηκε ελαφρά. Η κόρη της δυστυχώς έπεσε στο πάτωμα αιμόφυρτη. Ο 31χρονος τράπηκε σε φυγή από το σπίτι. Φεύγοντας βρήκε στην αυλή τον αδερφό τής 28χρονης που είχε ειδοποιηθεί για να βοηθήσει. Τον χτύπησε και εκείνον με το μαχαίρι. Δυστυχώς, το παλικάρι δεν κατάφερε να τον αποτρέψει. Είχε οπλιστεί με ξύλο, αλλά ο μακελάρης τον πρόλαβε.

Ο 31χρονος έφυγε από τα σημείο τρέχοντας ενώ δυνάμεις της Αστυνομίας έφταναν.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε για να απολογηθεί για τις πράξεις στον ανακριτή Βόλου και ζήτησε και έλαβε προθεσμία για μεθαύριο Παρασκευή.

Τα ερωτήματα

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 31χρονος είχε εξεταστεί από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, το οποίο είχε διαγνώσει ότι πάσχει από κάποιου τύπου καταδιωκτικό σύνδρομο. Του είχε χορηγηθεί θεραπευτική αγωγή και ο γιατρός είχε επιφυλαχθεί να κρίνει αν χρειαζόταν εγκλεισμό ή όχι. Τον παρακολούθησε όμως και στο επόμενο ραντεβού διαπίστωσε ότι δεν ακολουθούσε τη θεραπευτική του αγωγή και έκρινε ότι έχρηζε ακούσιου εγκλεισμού, αναγκαστικού δηλαδή περιορισμού σε ψυχιατρική κλινική.

Ωστόσο, άγνωστο γιατί το Κέντρο Ψυχικής Υγείας δεν ενημέρωσε ούτε την Αστυνομία, ούτε την Εισαγγελία Βόλου ότι ο ασθενής είχε λάβει εξιτήριο ή ότι αρνούνταν ακούσιο εγκλεισμό και κυκλοφορούσε ελεύθερος. Ετσι καμία ενέργεια δεν έγινε για τον εντοπισμό και τον περιορισμό του. Ενημέρωσε μόνο την Εισαγγελία Βόλου για τη γνωμοδότηση και η Εισαγγελία Βόλου εισήγαγε την αίτηση ακούσιου εγκλεισμού για συζήτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου για χθες πιστεύοντας ότι ο ασθενής ήταν νοσηλευόμενος…

Τι συνέβη και τελικά ο 31χρονος κυκλοφορούσε ελεύθερος ενώ εκκρεμούσε η αίτηση της αδικοχαμένης 28χρονης για ακούσιο εγκλεισμό του; Ολο αυτό το διάστημα η άτυχη κοπέλα ζούσε απερίγραπτο μαρτύριο η ίδια και η οικογένειά της. Στη ζωή τους είχε φωλιάσει τρόμος, ο οποίος αποδείχτηκε δικαιολογημένος με τον πλέον τραγικό τρόπο.

taxydromos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ