ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΤΟΝ ΦΑΝΤΑΡΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΚΑΨΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία έστειλε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ αλλά και στο paidis.com  ο γονιός που το παιδί του υπηρετεί στο Στρατόπεδο του Αμπελώνα Λάρισας και ο οποίος είχε καταγγείλει τον Ιανουάριο καψόνια σε βάρος του γιού του αλλά και τραυματισμό του εντός του στρατοπέδου.

Ο γονιός καταγγέλλει ότι ενώ αρχικά οι Στρατιωτικοί συγκάλυψαν τις βαρύτατες ευθύνες τους για τον τραυματισμό του παιδιού του που ήταν ασθενής και του αρνήθηκαν την Υγειονομική φροντίδα, τώρα στέλνουν τον στρατιώτη να δικαστεί στο Στρατοδικείο με βαριές κατηγορίες, χωρίς να έχει κληθεί σε απολογία αλλά και χωρίς να του επιδοθεί επισήμως το κατηγορητήριο!
Ο γονιός παράλληλα επιμένει και στις αρχικές καταγγελίες για πολλές ώρες υπηρεσία στους φαντάρους αλλά και για ανάρμοστη συμπεριφορά εκ μέρους στελέχους της μονάδας, από τον οποίο όπως υποστηρίζει οι στρατευμένοι δέχονται συστηματικά βρισιές (τους αποκαλεί τούβλα, βλάκες κλπ) και τους απειλεί ότι “θα σας κάνω το βίο αβίωτο”!
ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ
Σύμφωνα πάντα με το γονέα τον Ιανουάριο το στρατευμένο παιδί του ενώ εκτελούσε υπηρεσία σε σκοπιά ασθένησε και ζήτησε “να τον αλλάξουν” γιατί δεν αισθάνονταν καλά!
Η απάντηση του αρμόδιου στελέχους που εκτελούσε υπηρεσία Επόπτη ήταν “δεν σε πάω σε γιατρό αν δεν λιποθυμήσεις”!
Ο στρατιώτης βρέθηκε σε απελπιστική θέση και καθώς ζαλιζόταν, έφυγε από την σκοπιά προκειμένου να ζητήσει βοήθεια.
Έγινε αντιληπτός από το στέλεχος και στην συνεχεία τιμωρήθηκε με 20 μέρες Φυλακή!
Παράλληλα κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για την υγεία του στρατιώτη με αποτέλεσμα να ξαναβρεθεί την επόμενη ημέρα σε υπηρεσία κάτι που είχε σαν συνέπεια να λιποθυμήσει και να τραυματιστεί πέφτοντας.
Συνάδελφός του ενημέρωσε για το συμβάν και ο τραυματισμένος φαντάρος μεταφέρθηκε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο και ακολούθως κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Παρέμεινε νοσηλευόμενος τρεις (3) μέρες και του δόθηκε αναρρωτική άδεια επτά (7) μέρες.
Μετά από αυτή την εξέλιξη όπως υποστηρίζει ο πατέρας του στρατιώτη η μόνη έννοια των Αξιωματικών ήταν να μην κάνει μήνυση ο τραυματίας και η οικογένεια του.
Ταυτόχρονα κινήθηκε διαδικασία διεξαγωγής ΕΔΕ χωρίς να υπάρξει καμιά ενημέρωση για το περιεχόμενο και τα αίτια αυτής.
Την ΕΔΕ διενήργησε Αξιωματικός της μονάδας και όλοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό.
Δεν υπήρξε ενημέρωση του φαντάρου αν η ΕΔΕ θα γινόταν για την “εγκατάλειψη της σκοπιάς από τον φαντάρο”, αν θα διερευνούσε τα αίτια αυτής της πράξης ή αν η ΕΔΕ θα αναζητούσε τα αίτα και τις ευθύνες του τραυματισμού του φαντάρου!
Οι Αξιωματικοί τα απέκρυψαν όλα. Ουσιαστικά έγινε μια ΕΔΕ που απάλλαξε τους Στρατιωτικούς από κάθε ευθύνη και έριξε όλη την ευθύνη στον φαντάρο “για εγκατάλειψη θέσης”.
Ο στρατιώτης ενημερώθηκε ότι πρέπει στις 29/05 να παρουσιαστεί στο Στρατοδικείο.
Ακολουθείται η ίδια μεθόδευση καθώς δεν υπάρχει ενημέρωση για τα αίτια της κλήσης στο Στρατοδικείο, ούτε υπάρχει γνώση της δικογραφίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ