ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ «ΗΝΙΟΧΟΣ 2021»

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας Μέλος της ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει και καταδικάζει τη διεξαγωγή της πολυεθνικής αεροπορικής άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ 2021» που θα διεξαχθεί μεταξύ 12 ως 22 Απριλίου από το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ)  στην 117 Π.Μ. της Ανδραβίδας , με τη συμμετοχή και της αεροπορικής βάσης του Ακτίου και η οποία θα καλύπτει ολόκληρη την περιοχή του FIR Αθηνών.

Την ευθύνη της διεξαγωγής της άσκησης θα έχει το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) ,ενώ θα μετάσχει και η Μοίρα 337 από την 110 Π.Μ. Λάρισας.

Στην παραπάνω άσκηση θα πάρουν μέρος ένοπλες δυνάμεις από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, τη Γαλλία, την Ισπανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ελλάδα, την Κύπρο.

Η άσκηση αυτή συνιστά πρόβα πολέμου. Είναι ενταγμένη στην παραπέρα αναβάθμιση των ευρωατλαντικών βάσεων και υποδομών που ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ  και συνεχίζεται από τη Ν.Δ. μέσω της Ελληνοαμερικανικής Στρατιωτικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, που μετατρέπει ολόκληρη τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο και το λαό μας σε στόχο αντιποίνων.

Η άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 21» με τη συγκέντρωση τεράστιας δύναμης πυρός στην περιοχή της Αν. Μεσογείου ,είναι ενταγμένη στους επιχειρησιακούς – πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ για να ανακοπεί η Ρωσική και Κινεζική παρουσία στην περιοχή, στο έδαφος της γενικευμένης καπιταλιστικής και οικονομικής κρίσης και των οξύτατων ανταγωνισμών. Είναι μέρος των υπολοίπων ασκήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτό το διάστημα και αποτελούν στην ουσία πολεμική προπαρασκευή: με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στο οποίο αποβιβάζονται και μετακινούνται προς τα ρωσικά σύνορα δεκάδες χιλιάδες στρατού και πολεμικού υλικού των ΗΠΑ στο πλαίσιο των ασκήσεων «DEFENDER 2021»,με ΝΑΤΟϊκές συνεκπαιδεύσεις στο Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας στο πλαίσιο της άσκησης «ATLANTIC RESOLVE», με τα εφιαλτικά σενάρια εγκατάστασης πυρηνικών όπλων στον Άραξο.

Συγχρόνως εντείνεται η επίθεση της κυβέρνησης και του κεφαλαίου ενάντια στην εργασία, στην υγεία, στις κοινωνικές ανάγκες και στα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας ενώ ξοδεύονται δισεκατομμύρια ευρώ σε αγορές εξοπλισμών που υπηρετούν τις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες.

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας καλεί  τους μαζικούς φορείς των εργαζομένων, της νεολαίας , των γυναικών, να εκφράσουμε την αντίθεσή μας και να καταδικάσουμε μαζικά αυτή την πολιτική στην οποία εντάσσεται και η άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2021».Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας διεκδικώντας;

. Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

. Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

. Να κλείσει η Βάση της Σούδας, να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας.

. Ούτε σκέψη για εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.

. Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

. Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

. Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

ΟΥΤΕ ΓΗ – ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ