ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ…

Ανακοίνωση της παράταξης που υπογράφει ο επικεφαλής της Αστ. Ροντούλης

Η “Δράση Πολιτών”, πιστή στις αρχές της διαφάνειας και του δημοκρατικού διαλόγου, τόνιζε, σε αλλεπάλληλες ανακοινώσεις της,   ότι η παρούσα υγειονομική κρίση του κορωνοϊού δεν πρέπει να καταστεί το άλλοθι της καταστρατήγησης των προαναφερθέντων αρχών σε επίπεδο χώρας, αλλά και στο επίπεδο της διοίκησης των ΟΤΑ  Α’ και Β’ βαθμού.

Στο πλαίσιο αυτό, πάντοτε ζητούσαμε οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου να είναι προσβάσιμες στον κάθε ενδιαφερόμενο δημότη ή δημοσιογράφο, ακόμη και στην περίπτωση χρήσης των νέων τεχνολογιών, δηλαδή στην περίπτωση που η συνεδρίαση γινόταν μέσω διαδικτύου.

Δυστυχώς, όμως , και πάλι οι διοικούντες τον Δήμο Τυρνάβου μάς απογοήτευσαν , διότι παραδόξως κανείς συνδημότης ή δημοσιογράφος δεν μπορεί να παρακολουθήσει τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου που γίνονται διαδικτυακά, μολονότι οι κατάλληλες ηλεκτρονικές πλατφόρμες υφίστανται και ήδη χρησιμοποιούνται ευρέως και αποτελεσματικά από πλειάδα φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αναγκαζόμαστε, λοιπόν, να ζητήσουμε εκ νέου από την δημοτική αρχή την χρήση μιας διαδικτυακής πλατφόρμας που θα διευκολύνει τον διάλογο (και όχι τους μονολόγους) μεταξύ των δημοτικών συμβούλων και θα παρέχει ανεμπόδιστη πρόσβαση σε πολίτες και δημοσιογράφους που επιθυμούν να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις.

Διαφορετικά, θα έχουμε κάθε δίκιο να  πιστεύουμε ότι η δημοτική αρχή του κ. Κόκουρα εσκεμμένα προσπαθεί να βεβηλώσει και να παραβιάσει κάθε έννοια δημοκρατικού διαλόγου και διαφάνειας στη διοίκηση του Δήμου Τυρνάβου.

Εκάς οι βέβηλοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ