Δ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ: ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Έντονη αντίδραση του δημάρχου μετά την τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου Κ. Αργυρόπουλου – Παρέμβαση του Π. Νταή για τις καταγγελίες δημοσιογράφου της ΔΗΡΑΛ

Τα πρόσφατα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου, όπου και στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης τραυματίστηκε ένα 13χρονο παιδί, απασχόλησαν εκτός ημερήσιας διάταξης τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, με τη ΛΑΣΥ και τη «Συμπαράταξη» να φέρνουν προς ψήφιση σχετικά ψηφίσματα.

«Η εισαγγελική έρευνα θα καταδείξει το τι ακριβώς συνέβη. Δεν πρέπει να προτρέχουμε με δηλώσεις και ψηφίσματα που θα προκαλέσουν διχασμό και σύγχυση στην κοινωνία», επανέλαβε η Ρ. Καραλαριώτου, με τον επικεφαλής της ΛΑΣΥ Π. Κρίκη να σημειώνει πως «αυτό που βιώσαμε επιβεβαιώνει πως ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι συστατικό στοιχείο όλων των κυβερνήσεων», επιμένοντας στην έκδοση ψηφίσματος.

«Πιστεύουμε στον θεσμό της αστυνομίας. Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν έχει εξιχνιαστεί και θεωρώ λάθος να υπάρξει ψήφισμα πριν την ανακοίνωση του πορίσματος», ανέφερε ο εκπρόσωπος της παράταξης ΠΡ.ΑΞΙ Π. Νασιώκας, με τον Ν. Γαμβρούλα να υπογραμμίζει πως «υπάρχει αίσθηση στην κοινωνία ότι κάτι δεν πάει καλά με την ΕΛ.ΑΣ. Στηρίζουμε το έργο της αλλά είμαστε απέναντι σε περιπτώσεις κατάχρησης», ανέφερε, καλώντας όλους να σεβαστούν την επιθυμία των γονέων των παιδιών να πέσουν οι τόνοι.

Προχωρώντας σε απίστευτους χαρακτηρισμούς περί «οργανωμένων γκρουπούσκουλων» και περιγράφοντας το πάρκο του Αγίου Αντωνίου ως «άντρο διακίνησης ναρκωτικών» ο επικεφαλής της «Λαρισαίων Κοινόν» επανέλαβε πως «είμαστε σε αναμονή του πορίσματος για το άτυχο περιστατικό».

Παίρνοντας τον λόγο ο δήμαρχος Λαρισαίων ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει καταδίκη συλλήβδην της αστυνομίας», τονίζοντας παράλληλα πως γίνεται προσπάθεια μέσω της εισαγγελικής έρευνας να αναιρεθεί το γεγονός.

«Το γεγονός υπάρχει. Το ανέδειξαν οι ίδιες οι οικογένειες, το σπασμένο χέρι του 13χρονου και τα σοκαρισμένα παιδιά», ανέφερε ο δήμαρχος, καλώντας στην έκδοση ψηφίσματος.

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Κ. Αργυρόπουλος σε τοποθέτησή του έπλεξε το εγκώμιο της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας και του προέδρου της αναφέροντας πως ο δήμαρχος λαμβάνει κομματικές κατευθύνσεις και εντολές και σημειώνοντας πως «η ΕΑΛ είναι ο μεγαλύτερος χορηγός του δήμου φέρνοντας 2 εκ. ευρώ στα ταμεία του από κλήσεις»!

«Ρίχνεται λάδι στη φωτιά. Ο κ. Αργυρόπουλος δεν μιλά καν σαν αστυνομικός αλλά σαν εκπρόσωπος. Είναι ντροπή η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων και εντολών από πλευράς του», αντέδρασε ο Απ. Καλογιάννης.

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Π. ΝΤΑΗ

Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του Π. Νταή, ο οποίος σημειώνοντας πως «το ΔΣ λειτουργεί ως πολιτικό όργανο και όχι ως επιθεωρητής Κλουζώ» έκανε μνεία στις καταγγελίες δημοσιογράφου του Δημοτικού Ραδιοφώνου Λάρισας και μίλησε ανοιχτά για «απροκάλυπτη παρέμβαση του Κ. Βαϊούλη στο δημοσιογραφικό της έργο».

«Η δημοσιογράφος αυτοθυματοποιήθηκε», επέμεινε ο Κ. Βαϊούλης, με τον δήμαρχο να προτρέπει «να αφήσουν το ραδιόφωνο να κάνει τη δουλειά του», επαναλαμβάνοντας ότι «το ραδιόφωνο έχει κριθεί, μπορεί να βελτιωθεί και θα πάει ακόμη ψηλότερα».

Το σώμα δεν προχώρησε στην έκδοση ψηφίσματος, καθώς στην ονομαστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε καταψηφίστηκαν και τα δύο ψηφίσματα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ