ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΟΔΥΑ ΣΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η ΕΟΔΥΑ από την 1η στιγμή της εκδήλωσης του καταστροφικού σεισμού της Τετάρτης 3 Μαρτίου 2021, που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και ειδικότερα τις Επαρχίες Τυρνάβου, Ελασσόνας, Φαρκαδόνας και των Δήμων Λάρισας & Κιλελέρ, ενημερώθηκε από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και κινητοποίησε μεγάλη δύναμη εκπαιδευμένων Εθελοντών και ειδικό εξοπλισμό προς τα σημεία του συμβάντος.

Οι δράσεις στις οποίες συμμετείχε η ΕΟΔΥΑ ήταν η Έρευνα – Διάσωση, η καταγραφή άμεσων και επειγουσών αναγκών, η παροχή υγειονομικών υπηρεσιών και η παροχή βοήθειας στους πληγέντες (στήσιμο Αντίσκηνων, οργάνωση καταυλισμού, διανομή συσσιτίου και μεταφορά υλικών).

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με απόφαση του Προϊσταμένου και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, ανέθεσε στην ΕΟΔΥΑ τον Επιχειρησιακό Συντονισμό των Εθελοντικών Οργανώσεων (ομάδων) που επιχειρούν στην πληγείσα περιοχή, με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση των διαθέσιμων πόρων (Εθελοντών, εξοπλισμού, μέσων κτλ).

“Σήμερα, έπειτα από 35 ημέρες συνεχούς παρουσίας και προσφοράς στους πληγέντες, με εμφανή τα σημάδια κόπωσης των Εθελοντών, μακριά από τα φώτα και τα φλας της δημοσιότητας, ημέρα, νύχτα, μέσα στο κρύο, τη βροχή και τη λάσπη, βλέποντας την απόγνωση ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των συνανθρώπων μας, συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό το οποίο εκπαιδευόμαστε, με αισιοδοξία και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Συνολικά στις δράσεις από την Τετάρτη 3 μέχρι την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021, συμμετείχαν 35 Εθελοντές της ΕΟΔΥΑ και πραγματοποιήθηκαν 2168 Εθελοντικές ώρες. Επίσης έγιναν με ΙΧΕ οχήματα των Εθελοντών, συνολικά 170 μετακινήσεις στις πληγείσες περιοχές και διανύθηκαν περίπου 15.000 χιλιόμετρα. Το κόστος των μετακινήσεων – καυσίμων σε αυτό το χρονικό διάστημα, επιβάρυνε τους Εθελοντές.

Διαβεβαιώνουμε ότι βρισκόμαστε πάντα ¨Δίπλα στον Άνθρωπο, Δίπλα στην Κοινωνία¨ και το αποδεικνύουμε καθημερινά.
Ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους τους Εθελοντές των Εθελοντικών Ομάδων που συνεργάστηκαν άψογα και υποδειγματικά στο πεδίο των καταστροφών.
Επίσης ευχαριστούμε και όλους όσοι στήριξαν έμπρακτα την ΕΟΔΥΑ με χορηγίες αναγκαίου εξοπλισμού και υλικών”, τονίζεται σε ανακοίνωση των εθελοντών της ΕΟΔΥΑ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ