1ο ΕΠΑΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ SELF TEST

Ανακοίνωση του σχολείου που υπογράφει η διευθύντρια Ελ. Νούλα

Αγαπητοί γονείς και μαθητές, όπως γνωρίζετε το σχολείο μας θα ανοίξει τη Δευτέρα 12 Απριλίου. Για να γίνει αυτό με ασφάλεια και να προστατέψουμε την υγεία μας όλοι, θα πρέπει να προμηθευτείτε από αύριο Παρασκευή από τα φαρμακεία τις συσκευασίες ελέγχου για τον covid-19 (self-test). Τα βήματα που θα ακολουθήσετε είναι τα εξής: 1. Θα παραλάβετε δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ σας.

1. Το πρώτο τεστ μπορείτε να το παραλάβετε από την Παρασκευή. Από την ερχόμενη Δευτέρα μπορείτε να παραλάβετε και το 2ο τεστ.

2. Θα κάνετε τα self-tests στο σπίτι σας. Συστήνεται το τεστ να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή την Δευτέρα το πρωί.

3. Θα δηλώσετε το αποτέλεσμα του self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρθετε με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

Αν το self-test είναι αρνητικό:

1. Θα εκδώσετε μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr τη σχολική κάρτα. Σε περίπτωση που δεν έχετε εκτυπωτή θα γράψετε χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/ τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

2. Θα έχετε μαζί σας τη σχολική κάρτα ή την χειρόγραφη δήλωση όλη την εβδομάδα και θα την επιδεικνύεται στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης.

Αν το self-test είναι θετικό:

1. Θα εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test σε δημόσια δομή. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr

2. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, θα λαμβάνετε σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφετε στο σχολείο.

Η τήρηση της διαδικασίας αυτής είναι απαραίτητη για να προστατέψουμε την υγεία όλων μας. Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ