Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΠΑΡΑΠΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Αυτά τα σκοντάμματα τα ξέρουμε δεκαετίες τώρα σχολίασε για την απάντηση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, σε ερώτησή του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης

«Παραπάτησε και έπεσε στο έδαφος». Αυτή είναι η επίσημη θέση της ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δια στόματος του υφυπουργού Λευτέρη Οικονόμου στην Βουλή, για τον τραυματισμό του 13χρονου στην Λάρισα στις 30 Μαρτίου κατά την διάρκεια αστυνομικού ελέγχου. Μάλιστα με την δημόσια αυτή δήλωση ο υφυπουργός προκαταβάλει και το αποτέλεσμα της έρευνας για το περιστατικό που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Λαμπρούλη, ο Λευτέρης Οικονόμου περιέγραψε το περιστατικό ως εξής: «Επρόκειτο για έναν αστυνομικό έλεγχο στο πλαίσιο ειδικών δράσεων τοπικού χαρακτήρα με στόχο την πρόληψη διακίνησης ναρκωτικών, που ίσως γνωρίζετε αποτελεί ζήτημα που απασχολεί τους κατοίκους της εν λόγω περιοχής, αλλά και τις αστυνομικές υπηρεσίες.

Τέσσερις αστυνομικοί, λοιπόν, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν αστυνομικό έλεγχο σε ομάδα νεαρών εντός του προαναφερθέντος πάρκου». Ο υφυπουργός συνέχισε λέγοντας πως «ουδέποτε αποκρύφτηκε η ταυτότητά τους, τουναντίον τη δήλωσαν ευθύς εξ αρχής. Καμία συμπλοκή δεν συνέβη, ύτε φυσικά κάποιος τραυματισμός ως επακόλουθο αυτής, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι. Αυτό που συνέβη είναι ότι τα νεαρά άτομα ενόψει του αστυνομικού ελέγχου άρχισαν να τρέχουν και ένας εξ αυτών, δυστυχώς, παραπάτησε και έπεσε στο έδαφος».

Ο Λευτέρης Οικονόμου όμως παράλληλα δήλωσε πως «τα αντανακλαστικά της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας υπήρξαν άμεσα και οι πρωτοβουλίες που ελήφθησαν για τη διερεύνηση του συμβάντος ήταν οι αρμόζουσες για την περίσταση. Διατάχθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ήδη από τις 2 Απριλίου διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης με δυνατότητα μετατροπής της σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση». Παραδέχθηκε δηλαδή πως η δήλωση του περί του ότι ο 13χρονος παραπάτησε πραγματοποιείται πριν η έρευνα τελειώσει και εκδοθεί πόρισμα.

Η απάντηση το υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη προκάλεσε την αντίδραση του Γιώργου Λαμπρούλη. Τόνισε ότι κατά τον έλεγχο στους νεαρούς «υπήρξε εμπλοκή –ας μου επιτραπεί ο όρος- με την έννοια της λαβής και της πτώσης. Και δεν είναι «σκοντάψαμε», κύριε Υπουργέ, γιατί αυτά τα σκοντάμματα τα ξέρουμε δεκαετίες τώρα».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com