ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ

Διαμαρτυρία των μαθητών της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Λάρισας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κέντρο της πόλης και ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο της συγχρονισμένης πανελλαδικής κινητοποίησης και από τις άλλες ΕΠΑ.Σ με αίτημα την τροποποίησης του νόμου 4763/2020 για τη λειτουργία και τα πτυχία της σχολής.

Σε κείμενό τους οι διαμαρτυρόμενοι μαθητές αναφέρουν:

“Μέσα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε η Ελληνική Κυβέρνηση έρχεται για ακόμα μια φορά να κατακρεουργήσει τα όνειρα και το μέλλον χιλιάδων σπουδαστών των ΕΠ.ΑΣ. ΟΑΕΔ. Μετά την ψήφιση του καινούργιου νομοσχεδίου γίνεται αυτόματα η υποβάθμιση του πτυχίου αλλά και της ίδιας της σχολής.

Το πιο λυπηρό όμως είναι η ισχύς του νομοσχεδίου ακόμα και για τους ήδη φοιτούντες. Αυτό σημαίνει ότι όσοι σπουδάζουμε μπήκαμε με ένα άλλο πλαίσιο νόμου γεμάτο προοπτικές και ξαφνικά αποχωρούμε με μια βεβαίωση με μειωμένες ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης και κατάρτισης”.

Οι μαθητές πραγματοποίησαν πορεία που εντάσσεται στις 3 προγραμματισμένες πανελλήνιες πορείες διαμαρτυρίας με τις άλλες δύο να πραγματοποιούνται την Παρασκευή 16 και την Παρασκευή 23 Απριλίου με κυρίαρχο αίτημα να τροποποιηθεί ο νέος νόμος για τους ήδη φοιτούντες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ