ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 566 ΕΚ. € ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΕΝΔΥΩ-ΕΠΑΝΕΠΕΝΔΥΩ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Την άμεση ίδρυση και λειτουργία μονάδας Λοιμώξεων στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ζήτησε ο Κ. Αγοραστός

Τα αποτελέσματα των προγραμμάτων Επενδύω και Επανεπενδύω ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.

«Από το τέλος του 2019 και έως σήμερα έχουν ενταχθεί 1.222 επενδύσεις, με τον συνολικό προϋπολογισμό να φτάνει τα 566 εκ. ευρώ», ανέφερε ο Περιφερειάρχης που ανέλυσε επιμέρους επενδύσεις, ενώ παράλληλα παρουσίασε στοιχεία που αφορούσαν στην για την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, ανακοινώνοντας απορρόφησή του στο 100%.

«Οι στρατηγικές και οι προσπάθειές μας φαίνεται να αποδίδουν», σημείωσε ο Περιφερειάρχης, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην προσπάθεια επενδύσεων που έγινε σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις στα χωριά για την καταπολέμηση της ανεργίας αλλά και της αστυφιλίας.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης ο κ. Αγοραστός στάθηκε ιδιαίτερα και στο έργο των ηχοπετασμάτων στις γραμμές του ΟΣΕ που περνούν από τον αστικό ιστό, όπως και στη δημιουργία Μονάδας Λοιμώξεων που πρόκειται να εγκατασταθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

«Η απόφαση για τη μονάδα πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα, ενώ δεν αφορά μόνον τον covid-19 αλλά και άλλες λοιμώξεις που μας απασχολούν», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κ. Αγοραστός.


Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ// ΒΙΝΤΕΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ