ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ

Η απάντηση της υφυπουργού Παιδείας Ζέτας Μακρή σε ερώτηση του βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλη

Να δοθεί ποσόστωση στους μαθητές της Γ’ Λυκείου σεισμόπληκτων περιοχών για τις πανελλαδικές εξετάσεις τη φετινή χρονιά ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή.

Αναφέρθηκε στους πρόσφατους σεισμούς στη Θεσσαλία και ειδικότερα σε χωριά της Λάρισας και των Τρικάλων, σημειώνοντας ότι οι μαθητές όπως και όλοι οι πληγέντες αντιμετωπίζουν μια τραγική κατάσταση. Σημείωσε ότι οι σεισμόπληκτοι μαθητές βιώνουν μια δύσκολη και πρωτοφανή κατάσταση. Παράλληλα με τα σπίτια στους που έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί, έχουν υποστεί καταστροφές και άλλες ζημιές και οι σχολικές μονάδες σε πολλά χωριά (π.χ. Δαμάσι) που δεν τους επιτρέπουν να συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Στάθηκε  αναλυτικά στην επίκαιρη ερώτηση που είχε κατατεθεί,  για τις εκτεταμένες καταστροφές και ζημιές σε κατοικίες, υποδομές, σχολικές μονάδες κ.ά. που σημειώθηκαν κατά τους πρόσφατους σεισμούς στη Θεσσαλία και ειδικότερα σε πολλά χωριά στους Νομούς Λάρισας και Τρικάλων.

Υπογράμμισε πως το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση οφείλουν να φροντίσουν αφ’ ενός να ληφθούν άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα προκειμένου να βοηθηθούν στην εκπαίδευσή τους όλοι οι μαθητές και ειδικότερα οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου για την προετοιμασία τους ενόψει πανελλαδικών εξετάσεων (ενισχυτική διδασκαλία κ.ά.) αφ’ ετέρου να προχωρήσουν στην υλοποίηση συγκεκριμένων ρυθμίσεων – ποσόστωση για τους σεισμόπληκτους μαθητές της Γ’ Λυκείου για τις πανελλαδικές εξετάσεις κατά τη φετινή χρονιά.

Απαντώντας, η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή ανέφερε ότι θα γίνουν ό,τι προβλέπει η σχετική νομοθεσία όπως είχε συμβεί και σε προηγούμενες ανάλογες περιπτώσεις.

Ακούστε την απάντηση της υφυπουργού στο βίντεο που ακολουθεί από το 3′ και στη συνέχεια:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ