ΟΜΟΦΩΝΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΤΟ Δ.Σ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Σημαντικές αλλαγές και βελτιώσεις στο προωθούμενο νομοσχέδιο για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών ζήτησε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, αποφασίζοντας για κοινό ψήφισμα που θα  συζητηθεί και θα καταρτιστεί στη διαπαραταξιακή επιτροπή.

Στη συνεδρίαση έδωσαν το παρών και εκπρόσωποι του χώρου, ενώ εκφράστηκε έντονος προβληματισμός για τις αλλαγές που επιχειρεί η κυβέρνηση και κυρίως την εισαγωγή μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών στις λαϊκές αγορές.

«Το ν/σ αντιστρατεύεται τον κοινωνικό χαρακτήρα των λαϊκών αγορών, ενώ εισάγει δυνατά ιδιωτικά κεφάλαια σ’αυτές. Εδώ δεν μιλάμε για βελτίωση αλλά για πλήρη ανατροπή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, που δεσμεύτηκε να τοποθετηθεί σχετικά και στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ ζητώντας βελτιώσεις του ν/σ που δεν θα αγγίζουν τη φυσιογνωμία των λαϊκών αγορών.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του χώρου ευχαρίστησαν το σώμα για την στήριξη, επισημαίνοντας πως το επίμαχο νομοσχέδιο οδηγεί σε αφανισμό τους μικροπωλητές και καλώντας σε συστράτευση για την απόσυρση και βελτίωσή του.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ