ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΔΕΝΔΡΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΛΟΓΩ ΠΑΓΕΤΟΥ

Αμεση ήταν σήμερα η ανταπόκριση του τοπικού ΕΛΓΑ στο αίτημα των αγροτικών συλλόγων του δήμου Τυρνάβου και του οινοποιητικού συνεταιρισμού για μια πρώτη αυτοψία στις δενδροκαλλιέργειες και στην αμπελοκαλλιέργεια της περιοχής μετά την εκδήλωση του καταστροφικού παγετού τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής οπότε και ο υδράργυρος έπεσε στους -3°C.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του προϊσταμένου του ΕΛΓΑ Μ. Λιόντου και των γεωπόνων του οργανισμού, όπως μεταφέρουν οι εκπρόσωποι των αγροτών, οι ζημιά στην αμπελοκαλλιέργεια είναι σχεδόν ολοκληρωτική, ενώ εξίσου μεγάλες είναι οι ζημιές σε όλες τις δενδροκαλλιέργειες που βρίσκονται στο στάδιο της ανθοφορίας, ενώ σύμφωνα πάντα με τους αγρότες ο σημερινός παγετός ολοκλήρωσε τις ζημιές που προκάλεσαν σε άλλες καλλιέργειες οι παγετοί που εκδηλώθηκαν τον Μάρτιο.

Μετά και από αυτές τις δυσάρεστες εκτιμήσεις οι αγρότες επαναφέρουν το αίτημα για άμεσες εκτιμήσεις που θα οδηγήσουν σε δίκαιες και γρήγορες αποζημιώσεις και ζητούν την άμεση καταβολή προκαταβολής αποζημιώσεων.

Στη σημερινή επίσκεψη τον κ. Λιόντο και τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ συνόδευαν ο πρόεδρος του Α.Σ. Τυρνάβου Στ. Τσικριτσής, ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας της διοίκησης του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Απ. Ευαγγελόπουλος και Απ. Καλμπούρης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ