ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟ)

Ολόκληρη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό ενός τραυματισμένου σκύλου στήθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής στη Λάρισα, ενώ το εμφανώς κακοποιημένο ζώο μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο δίνοντας μάχη για την αποκατάσταση της υγείας του.

Όλα ξεκίνησαν όταν μαθητές Λυκείου εντόπισαν μέσα σε χαντάκι λίγο έξω από τη Λάρισα και στον δρόμο προς Βόλο το ανήμπορο ζώο, για να ειδοποιηθούν οι «Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας» που με τη σειρά τους κινητοποίησαν τις αρχές (ΠΥΛ, Δήμος Λαρισαίων), ενώ μετά από πολύωρη προσπάθεια πυροσβέστες με τη συμβολή εθελοντών της φιλοζωικής κατάφεραν να προσεγγίσουν και τελικά να απεγκλωβίσουν το πληγωμένο ζώο για τη μεταφορά του σε κτηνίατρο.

Το εμφανώς ταλαιπωρημένο σκυλί έφερε πληγές στο σώμα και παρουσίαζε σοβαρό πρόβλημα κινητικότητας στα πίσω πόδια, ενώ όπως διαπιστώθηκε στο παρελθόν υπέστη και κακοποίηση καθώς έχει κομμένα αυτιά.

Το σκυλί νοσηλεύεται σε κτηνιατρείο, ενώ το περιστατικό ανέλαβε ο δήμος Λαρισαίων, με την αρμόδια αντιδήμαρχο Ρ. Απρίλη να ανταποκρίνεται άμεσα μετά την ενημέρωση που είχε για το συμβάν από τους «Αδέσποτους Εθελοντές».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ