Κ. ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΑΣ: ΜΕΓΑΛΗ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΗΧΗΣΗ ΤΟΥ 1ου ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Δήλωση του υπεύθυνου για τη διοργάνωση και Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Μαθηματικών Θεσσαλίας – Η Νίκη Κεραμέως και η Ζέττα Μακρή στο 1ο  Διαδικτυακό Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ

Την πλήρη ικανοποίησή του για την τεράστια επιτυχία που σημείωσε το 1ο διαδικτυακό μαθηματικό μαθητικό φεστιβάλ εξέφρασε με δήλωσή του ο υπεύθυνος για τη διοργάνωση του φεστιβάλ και Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Μαθηματικών Θεσσαλίας κ. Κώστας Μπουραζάνας ο οποίος είδε να συμμετέχουν στις εργασίες του επιφανείς επιστήμονες ενώ χαιρετισμό απηύθυναν η υπουργός και η υφυπουργός Παιδείας κ.κ. Ν. Κεραμέως και Ζέττα Μακρή. Στη δήλωσή του ο κ. Μπουραζάνασ αναφέρει:

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το  1º Διαδικτυακό Μαθηματικό Μαθητικό Φεστιβάλ το οποίο ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία την πέμπτη 8 Απριλίου. Ο συνολικός αριθμός των συμμετοχών υπολογίζεται ότι  ξεπέρασε τις 230.000, ενώ 20.049 μαθητές συμμετείχαν στην επίλυση των γρίφων

Aγαπητοί/ες μαθητές/τριες,  αξιότιμοι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, φίλοι και φίλες,

Με την ολοκλήρωση του 1ου Διαδικτυακού Μαθητικού Μαθηματικού Φεστιβάλ ευελπιστούμε ότι οι μαθητές και οι μαθήτριές μας διαφοροποίησαν τις αντιλήψεις τους και τη στάση τους για τη μάθηση και διαπίστωσαν ότι τα μαθηματικά δεν αποτελούν  ένα διδακτικό αντικείμενο, που θέτει ως στόχο την απόκτηση στείρων γνώσεων, αλλά ένα πεδίο καινοτομίας, δεξιοτήτων,  δημιουργικότητας και έκφρασης των προβληματισμών τους. Τα μαθηματικά συνιστούν ένα συγκροτημένο σώμα γνώσης που παρέχει στους μαθητές πρόσβαση σε σημαντικές ιδέες, γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες από τις οποίες θα αντλούν στην προσπάθειά τους για προσωπική, επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική ευημερία.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων  μαθητών/ριών, εκπαιδευτικών, φοιτητών και φίλων των επιστημών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ξεπέρασε τις 230.000.

Οι συμμετοχές των μαθητών/ριών στην επίλυση γρίφων ήταν ενθαρρυντικά απρόσμενες. Είναι σημαντικό να αναφερθεί αναλυτικά κατά τάξη ο αριθμός των συμμετοχών:

Α΄ Γυμνασίου : 6.122

Β΄ Γυμνασίου : 4.112

Γ΄ Γυμνασίου : 3.237

Α΄ Λυκείου : 2.954

Β΄ Λυκείου : 2.535

Γ΄ Λυκείου : 1.089

Σύνολο: 20.049

Οι μαθητές/τριες που διακρίθηκαν στην επίλυση γρίφων, θα λάβουν ένα αριστείο διάκρισης που θα τους αποσταλεί από την ομάδα ανάπτυξης του eclass.

Όποιος επιθυμεί, δύναται να παρακολουθήσει όλες τις δράσεις του φεστιβάλ στην ιστοσελίδα που δημιουργήσαμε για αυτό το σκοπό:

1o Διαδικτυακό Μαθηματικό Μαθητικό Φεστιβάλ

Θα επιθυμούσα να εκφράσω από τα βάθη της καρδιάς μου τις ευχαριστίες μου σε όλους όσοι συνετέλεσαν στην προετοιμασία αυτής της διοργάνωσης και ιδιαίτερα να ευχαριστήσω:

Tους oμιλητές μας

  • Τον κ. Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη καθηγητή του Παν. Θεσσαλίας
  • Τον κ. Κωνσταντίνο Δασκαλάκη καθηγητή του ΜΙΤ
  • Τον κ. Άρη Μαυρομάτη καθηγητή του Παν. Δυτικής Μακεδονίας.
  • Τον κ. Αθανάσιο Φωκά καθηγητή του Πανεπιστημίου του Cambridge

Τον κ. Δημήτρη Θεοχάρη  μαθηματικό στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων και τον κ. Νίκο Τάσο μαθηματικό – συγγραφέα και σύμβουλο μαθηματικών του ΙΕΠ

Όλους τους εκπαιδευτικούς και τους/τις μαθητές/ριες που συμμετείχαν με τις   εργασίες στους στο φεστιβάλ.

Και φυσικά όλους τους φίλους των μαθηματικών και των ευρύτερων επιστημών που μας παρακολουθείτε και συμμετέχετε στέλνοντάς με κάθε μέσο ενθαρρυντικά  μηνύματα.

Τέλος, θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι η ανταπόκρισή  σας  και η ενεργή συμμετοχή σας στο φεστιβάλ, ήταν ιδιαιτέρως ενθαρρυντική. Το γεγονός αυτό μας δίνει την ώθηση να συνεχίσουμε να δουλεύουμε  με μεγαλύτερη όρεξη ώστε να προετοιμαστούμε για το 2ο Διαδικτυακό Μαθηματικό Μαθητικό Φεστιβάλ.

Σας ευχαριστώ πολύ

Εύχομαι σε όλους να είστε καλά & η κάθε μέρα να σας φέρνει και πιο κοντά στην επιτυχία των στόχων σας.

Η Νίκη Κεραμέως και η Ζέττα Μακρή στο 1ο  Διαδικτυακό Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ

3.jpg

Η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως και η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή συμμετείχαν, την Τετάρτη 7 Απριλίου, στην έναρξη του 1ου  Διαδικτυακού Μαθητικού Μαθηματικού Φεστιβάλ, που διοργάνωσε ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Μαθηματικών Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνος Μπουραζάνας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων, αλλά και εκπαιδευτικούς από όλη τη χώρα.

Η Υπουργός Παιδείας στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στη διαθεματική προσέγγιση των γνωστικών αντικειμένων, εν προκειμένω των μαθηματικών, μέσα από την τέχνη, τη βιωματική και ανακαλυπτική μάθηση. Μέσα από τις σύγχρονες αρχές της παιδαγωγικής, οι μαθητές κατανοούν πώς εφαρμόζονται οι γνώσεις που λαμβάνουν από το σχολείο στην καθημερινή ζωή, στη μουσική, στο χορό, στο θέατρο και ενθαρρύνεται η κριτική σκέψη και η δημιουργικότητα.

Η κ. Κεραμέως συνεχάρη εγκάρδια τους διοργανωτές και ευχήθηκε η καλή αυτή πρακτική να διαχυθεί και σε άλλες περιφέρειες, και σε άλλα αντικείμενα.

Η Υφυπουργός Παιδείας, με τη σειρά της, ευχαρίστησε θερμά για την πρόσκληση σε αυτήν την γιορτή των μαθηματικών, σε μια ολιστική διάδραση στη σφαίρα των θετικών επιστημών.  Μια δράση, που, όπως είπε η κ. Μακρή,  θα δώσει το έναυσμα σε μαθήτριες και μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να πλησιάσουν, να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την επιστήμη των Μαθηματικών.

Και έκλεισε με την ευχή η μαθητική κοινότητα να αγκαλιάσει, με τη συμμετοχή της, την πρωτοβουλία και ο θετικός αντίκτυπος του 1ου  Διαδικτυακού Μαθητικού Μαθηματικού Φεστιβάλ να επηρεάσει βαθιά και ουσιαστικά την ανταπόκριση των παιδιών στην επιστήμη των μαθηματικών και να οδηγήσει σε επάξιες συνέργειες στο μέλλον.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com