ΜΕΓΑΛΟ «ΔΙΠΛΟ» ΤΗΣ ΑΕΛ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Δείτε αποτελέσματα και βαθμολογία

Την ευκαιρία να ξεκολλήσει από τον πάτο του βαθμολογικού πίνακα εκμεταλλεύτηκε σήμερα η ΑΕΛ, που στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των play out αντιμετώπισε τον Ατρόμητο Αθηνών στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου επικρατώντας με 0-1, με τους παίκτες του Τζ. Φέστα με μεγάλο «διπλό» να προσπερνούν τον Παναιτωλικό (ηττήθηκε νωρίτερα από τον Βόλο) αφήνοντάς τον ουραγό στη μάχη της παραμονής.

Οι δύο ομάδες έδειξαν να αλληλοεξουδετερώνονται στα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά της αναμέτρησης, ωστόσο με την πάροδο του χρόνου οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά και στο 15’ κατέγραψαν την πρώτη τους τελική, όταν ο Νάτσος δοκίμασε το πόδι του από μακριά και ο Νάγκι μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια, ενώ η ΑΕΛ επιχείρησε να απαντήσει στο 20’, με το μακρινό σουτ του Ακούνια να φεύγει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Μανδά.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση του ημίωρου οι «βυσσινί» κέρδισαν κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο, αφού ο Στίφλερ που καιροφυλακτούσε στο πρώτο δοκάρι πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ, ενώ στο 38’ τρομερό σουτ του Γκάλο εξουδετέρωσε με σπουδαία απόκρουση με το ένα χέρι ο Νάγκι. Η απάντηση ήρθε από τον Ντουρμισάι, που έκανε επικίνδυνο γύρισμα, ωστόσο κανείς δεν βρέθηκε εντός περιοχής και ο Μανδάς απέκρουσε με διπλή προσπάθεια.

Η ΑΕΛ βρήκε τελικά γκολ στο 41’, όταν ο Στίφλερ, μετά από εκτέλεση φάουλ των “βυσσινί”, εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος του Μανδά που έχασε την μπάλα μετά από κεφαλιά του Ντουρμισάι και προ κενής εστίας την έστειλε στα ανυπεράσπιστα δίχτυα γράφοντας το 0-1 για την ομάδα του, με το VAR κατακυρώνει το τέρμα.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ατρόμητος λίγο έλειψε να ισοφαρίσει, με την κεφαλιά του Μανούσου να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Νάγκι και τον Αγκάγιεφ στην επαναφορά της να πιάνει το σουτ στέλνοντάς την ψηλά άουτ.

Με την έναρξη της επανάληψης οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να ισοφαρίσουν και στο 52’ ο Ούμπιντες εκτέλεσε το φάουλ, ο Μανούσος πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με προβολή έστειλε την μπάλα στην εστία, με τον Νάγκι να του λέει «όχι», ενώ στο 60’ ο επιθετικός του Ατρόμητου πέτυχε γκολ με το δεξί εντός περιοχής, ωστόσο ήταν εκτεθειμένος, με το VAR να το επιβεβαιώνει ακυρώνοντας το τέρμα.

Στο τελευταίο 20λεπτο τα πολλά φάουλ και οι κίτρινες κάρτες χάλασαν τον ρυθμό, ενώ στο 71’ ο κίπερ του Ατρομήτου αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω τραυματισμού δίνοντας τη θέση του στον Θεοδωράκη.

Η ΑΕΛ είδε στις καθυστερήσεις τον Γκράουρ να αποχωρεί τραυματίας (92’) και αναγκάστηκε να ολοκληρώσει τον αγώνα με 10 παίκτες έχοντας συμπληρώσει τις αλλαγές της, ωστόσο στον 10λεπτο έξτρα χρόνο κατάφερε να κρατήσει το σκορ και να πανηγυρίσει μια πολύτιμη νίκη και το δεύτερο «διπλό» της σε ισάριθμες εξόδους.

Ατρόμητος (Σάββας Παντελίδης): Μανδάς (71’ Θεοδωράκης), Γούτας, Μαυρομμάτης, Γκάλο, Γκαλβάο, Σάλομον, Ούμπιντες, Νάτσος (58’ Μουνίθ), Χριστοδουλόπουλος (71’ Μάτιτς), Ενσικουλού (37’ Αγκάγιεφ), Μανούσος.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Τσόσιτς, Μαξιμένκο, Μπέρτος, Γιακιμόφσκι (64’ Ηλιάδης), Στίφλερ, Κολομπίνο, Μπεν-Χατίρα (75’ Ζίζιτς), Γλυνός (64’ Νικολιάς), Ντουρμισάι (88’ Μιλοσάβλιεβιτς), Ακούνια (88’ Γκράουρ).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Βόλος – Παναιτωλικός 3-1

Απόλλων Σμύρνης – ΟΦΗ 0-0

Ατρόμητος – ΑΕΛ 0-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Βόλος 38

ΠΑΣ Γιάννινα 34*

Απόλλων Σμύρνης 30

Ατρόμητος 29

Λαμία 27*

ΟΦΗ 24

ΑΕΛ 23

Παναιτωλικός 21

*ΠΑΣ Γιάννινα και Λαμία αγωνίζονται τη Δευτέρα 12/4 (19.30)

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: ΠΑΕ Ατρόμητος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ