ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ SELF TEST, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Ποιοι είναι οι πιθανοί κίνδυνοι, σύμφωνα με την Académie Nationale de la Médecine. Πότε οι επιπλοκές είναι σοβαρές. Πως μπορείτε να προστατευθείτε.

Η λήψη ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος (δείγματος από τη μύτη) και η γενετική ανάλυσή του έχει καθιερωθεί ως η καλύτερη μέθοδος για τη διάγνωση της λοίμωξης που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός. Είναι επίσης απαραίτητη για να διεξαχθεί τεστ αντιγόνων ή, μερικές φορές, για να γίνει αυτοεξέταση στο σπίτι (self test).

Παρότι, όμως, η συλλογή δείγματος από την μύτη μοιάζει με απλή διαδικασία, πρέπει να γίνεται με προσοχή και με σωστό τρόπο. Ειδάλλως υπάρχει κίνδυνος επιπλοκών, ορισμένες από τις οποίες είναι σοβαρές, προειδοποιεί η Γαλλική Εθνική Ακαδημία Ιατρικής.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι τις τελευταίες εβδομάδες η χρήση των τεστ αυτών έχει επεκταθεί για τη διάγνωση της λοίμωξης που προκαλεί ο κορωνοϊός. Ωστόσο, έχουν αρχίσει να αναφέρονται περιστατικά επιπλοκών. Οι επιπλοκές αυτές άλλοτε είναι ήπιες και άλλοτε σοβαρές.

Σύμφωνα με την Ακαδημία, ήπιες επιπλοκές είναι λ.χ. η δυσφορία, ο πόνος ή ακόμα και η αιμορραγία από τη μύτη. Ωστόσο, τυχόν τραυματισμός στο πρόσθιο επίπεδο της βάσης του κρανίου, είναι σοβαρή επιπλοκή διότι ενέχει κίνδυνο μηνιγγίτιδας, τονίζει.

Τί να προσέχετε

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ