ΣΚΛΗΡΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ ΣΤΟΝ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ο βουλευτής επιμένει στη θέση του για αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος μαθητών της Λάρισας

Τη συνειδητή κυβερνητική πολιτική για καταστολή, περιστατικά αστυνομικής βίας και περιπολίες στρατιωτικού χαρακτήρα αστυνομικών σε γειτονιές και πλατείες, με πρόσφατο κρούσμα την επίθεση της Αστυνομίας σε 13χρονους μαθητές στη Λάρισα, κατήγγειλε με Επίκαιρη Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης.

Ζήτησε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για το συγκεκριμένο συμβάν που έγινε στις 30 Μάρτη, όταν δεκατριάχρονα παιδιά-μαθητές που βρίσκονταν στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου στη Λάρισα δέχτηκαν «έφοδο» από αστυνομικούς με πολιτικά, χωρίς διακριτικά, οι οποίοι μη γνωστοποιώντας την ταυτότητά τους άρχισαν να κάνουν έλεγχο στους μαθητές, τρομοκρατώντας τους, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να πετάξουν στο έδαφος έναν εξ αυτών που είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του (κάταγμα άνω άκρου).

Μάλιστα, αντί να οδηγήσουν τον μαθητή στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες τον προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ οι γονείς του ενημερώθηκαν δύο ώρες αργότερα.

Το συγκεκριμένο γεγονός αστυνομικής βίας και αυταρχισμού προκαλεί την οργή, αγανάκτηση και αποτροπιασμό μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών, του λαού της πόλης που καταδικάζουν και καταγγέλλουν την αστυνομική βία και αυθαιρεσία.

Εκ μέρους του υπ. Προστασίας του Πολίτη, ο υφυπουργός Ελ. Οικονόμου παρείχε πλήρη κάλυψη στην αυθαιρεσία της Αστυνομίας κάνοντας λόγο για έναν «τυπικό» έλεγχο στο περιθώριο του οποίου συνέβη ο τραυματισμός του μαθητή. Παρουσιάζοντας το μαύρο – άσπρο, ισχυρίστηκε ότι «ουδεμία έφοδος έλαβε χώρα, επρόκειτο για έλεγχο στο πλαίσιο ειδικών δράσεων τοπικού χαρακτήρα με στόχο την πρόληψη διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή. Ισχυρίστηκε ακόμα ότι οι τέσσερις αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών, ουδέποτε έκρυψαν την ταυτότητά τους, και δεν υπήρξε τραυματισμός όπως ισχυρίζονται ορισμένοι, αλλά ο νεαρός μαθητής τρέχοντας, παραπάτησε μόνος του, έπεσε και χτύπησε.

Στη δευτερολογία του, ισχυρίστηκε ότι κυβέρνηση και Αστυνομία έχουν σε προτεραιότητα την προστασία των ανηλίκων (!) όταν τέτοιου είδους γεγονότα εμφανίζονται πολύ συχνά το τελευταίο διάστημα σε διάφορες γειτονιές, όπως στη Λάρισα, τη Ν. Σμύρνη κ.α.

Εάν δεν συνέβησαν τα γεγονότα όπως καταγγέλλουν τα παιδιά και οι γονείς τους, γιατί ζητήθηκε συγγνώμη στο Αστυνομικό Τμήμα για το συμβάν, αναρωτήθηκε στη δευτερολογία του ο Γ. Λαμπρούλης, καταγγέλλοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης, γιατί η πολιτική της είναι αυτή που δίνει αέρα στα πανιά αστυνομικών να φέρονται κατ’ αυτόν τον τρόπο και να τρομοκρατούν παιδιά και ανηλίκους.

Απόδειξη αυτού, συνέχισε ο Γ. Λαμπρούλης, είναι πως το συγκεκριμένο συμβάν δεν είναι το μοναδικό, αλλά αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα αντίστοιχων περιπτώσεων τρομοκράτησης μαθητών, όπως του 7ου ΕΠΑΛ που από το 2018 εκκρεμεί δίκη σε βάρος μαθητών που έκαναν κατάληψη στο σχολείο, διεκδικώντας να μην κλείσουν οι ειδικότητες, αλλά και να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό και οι ελλείψεις του σχολείου τους σε υποδομές.

Καθόλου τυχαία, πρόσθεσε, σε δηλώσεις τους εκπρόσωποι της Αστυνομίας σε μια προσπάθεια να καλύψουν τις ευθύνες τους κάνουν λόγο για «πόλεμο λάσπης, συκοφαντίες και προβοκάτσιες» σε βάρος της Αστυνομίας, με την κυβέρνηση να ανέχεται τέτοιου είδους δηλώσεις. Οι νέοι της Λάρισας, οι φοιτητές και οι μαθητές, μέσα από τους μαζικούς αγώνες που έχουν γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν δώσει ήδη απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης που περιορίζει τα δικαιώματά τους και ενισχύει τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία, κατέληξε ο Γ. Λαμπρούλης.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ