“Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ” ΤΗΣ ΛΟΥΛΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ ΣΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ RADIO PLAYS

Με το μονόπρακτο Η Παρέλαση της Λούλας Αναγνωστάκη συνεχίζεται τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021, στις 9μ.μ., στη Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας, ο κύκλος των επαναλήψεων των θεατρικών έργων του «Θεσσαλικό Radio… Plays»!

Η Παρέλαση

Η Παρέλαση είναι το δεύτερο μονόπρακτο της Λούλας Αναγνωστάκη που ανέβηκε στο Θέατρο Τέχνης το 1965, μαζί με την Πόλη.

Δύο νεαρά παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι παρακολουθούν από το φεγγίτη του δωματίου τους μια τελετή, που στην αρχή μοιάζει με παρέλαση εθνικής επετείου αλλά καταλήγει σ ένα εφιάλτη. Πάλι άγριες μνήμες και άνθρωποι εγκλωβισμένοι μέσα σ΄αυτές.

Σκηνοθετική και μουσική επιμέλεια Κυριακή Σπανού

Παίζουν ο Χρήστος Κορδελάς και η Αθηνά Σακαλή.

Ακούγεται ένα τραγούδι της Λένας Πλάτωνος και μία σύνθεση του Γιάννη Χρήστου.

Οι ηχογραφήσεις των παραστάσεων πραγματοποιούνται στο χώρο του Θ.Θ. υπό την τεχνική επιμέλεια του Νίκου Γεωργάκη.

Η διεθνής Λούλα Αναγνωστάκη

Εμβληματική θεατρική συγγραφέας η Λούλα Αναγνωστάκη, άφησε μέσα από τη σαραντάχρονη παρουσία της στη θεατρική ζωή του τόπου, ανεξίτηλο σημάδι στην ελληνική μεταπολεμική δραματουργία. Τα κείμενά της αγαπήθηκαν και παρουσιάστηκαν από μεγάλους σκηνοθέτες και θεατρικές σκηνές στην Ελλάδα (Κ. Κούν, Β. Παπαβασιλείου) ωστόσο εξίσου θερμή υποδοχή γνώρισε το έργο της και στο εξωτερικό. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα κείμενά της εκδηλώθηκε την περίοδο της επταετίας, ανιχνεύοντας μέσα από αυτά τη στάση της ελληνικής διανόησης απέναντι στο στρατιωτικό καθεστώς της Δικτατορίας. Τον Ιούλιο του 1969, το BBC παρουσίασε την Πόλη σε σκηνοθεσία Martin Esslin, ενώ την ίδια χρονιά το έργο ανέβηκε στο Φεστιβάλ του Nancy, σε σκηνοθεσία Antoine Vitez.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ