Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ: Ο ΕΛΓΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΕΤΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (φωτο – βίντεο)

Κοντά στους πληγέντες αγρότες του Δήμου Τυρνάβου και πιο συγκεκριμένα στο Δαμάσι, βρέθηκε χτες το μεσημέρι, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής, το βουλευτή Λάρισας Γιώργο Λαμπρούλη. Στην περιοδεία συμμετείχε και ο Στέλιος Χατζηκράχτης, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τυρνάβου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Στέλιος Τσικριτσής, ο τοπικός σύμβουλος Ντίνος Μουσιάρης και το στέλεχος του κόμματος Κώστας Χατζής.

Κατά την επίσκεψη, ο Γ. Λαμπρούλης ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Δαμασίου Γιάννη Γκανά και αγρότες αλλά και από τον πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας Γιώργο Τσανάκα,  για τις τεράστιες καταστροφές κυρίως σε αμπέλια ,δενδροκαλλιέργειες, αχλάδια, κεράσια, ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα, δαμάσκηνα, αμύγδαλα, αμπέλια οινοποιήσιμα και επιτραπέζια, αλλά και κηπευτικά.

Αξίζει να  σημειωθεί ότι ο πέμπτος κατά σειρά παγετός που έπληξε την περιοχή, ήρθε σε μια περίοδο όπου εκατοντάδες αγρότες προσπαθούν να ορθοποδήσουν από τις συνέπειες που προκάλεσαν οι σεισμοί τον Μάρτη, με πολλούς από αυτούς να μένουν ακόμα σε οικίσκους, να μην έχουν πάρει τις αποζημιώσεις για τις οικοσκευές  ή το επίδομα ενοικίου.  Ταυτόχρονα δεν έχει προχωρήσει το αίτημα τους για να εμβολιαστούν , κατά προτεραιότητα, για τον κορωνοϊό.

Ο Γ. Λαμπρούλης επισήμανε ότι για άλλη μια φορά εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας οι αγρότες είδαν τους κόπους της δουλειάς τους να πηγαίνουν χαμένοι, μένοντας χωρίς παραγωγή, χωρίς εισόδημα, έχοντας ξοδέψει χρήμα και κόπο για τα χωράφια τους Με ευθύνη των κυβερνήσεων, οι βιοπαλαιστές αγρότες είναι έρμαιο της ανυπαρξίας μέτρων προστασίας της παραγωγής από τα καιρικά φαινόμενα και της έλλειψης των απαραίτητων υποδομών.

Εξέφρασε τη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα των αγροτών και παράλληλα τόνισε ότι το ΚΚΕ θα φέρει το θέμα στη Βουλή. Τόνισε ότι πρέπει να δοθούν προκαταβολές από τον ΕΛΓΑ στους παραγωγούς που οι καλλιέργειές τους επλήγησαν και στη συνέχεια ο ΕΛΓΑ να προχωρήσει σε εκτιμήσεις και δίκαιες αποζημιώσεις για τις ζημιές, να παγώσει κάθε οφειλή (σε εφορία, τράπεζα, ΔΕΗ, ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, δήμο κ.ά.) των πληγέντων αγροτοπαραγωγών. Ταυτόχρονα δήλωσε πως  συνολικά χρειάζεται να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους, χωρίς εξαιρέσεις και σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ