ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΣΤΑΘΕΡΑ ΥΨΗΛΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΩΝ – 58 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ

Σε 1.718 ανέρχονται τα σημερινά (11/4) κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα, με τον αριθμό των τεστ που πραγματοποιήθηκαν να είναι σαφώς μειωμένος, όπως συνηθίζεται τα σαββατοκύριακα. Οι νεκροί ανέρχονται σε 52 και οι διασωληνωμένοι σε 780.

Την ίδια ώρα, δεκάδες ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) να αναφέρει ότι, στα νοσοκομεία της Αττικής, τουλάχιστον 52 ασθενείς με κορονοϊό, βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, σε πρόχειρες και αυτοσχέδιες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με υποτυπώδη εξοπλισμό και ελάχιστο ενεκπαίδευτο προσωπικό.

Μάλιστα, ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής, είναι πως, 30 εξ’ αυτών, βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ για αρκετές ημέρες, καθώς, δεν πληρούν τα κριτήρια εναντι άλλων που βρίσκονται στη λίστα αναμονής, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τους νοσοκομειακούς, το Σάββατο, έγιναν 65 εισαγωγές περιστατικών κορονοϊού στο «Αττικό», το οποίο εφημέρευε, με 50 ασθενείς (γενικά περιστατικά) που νοσηλεύονται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, να βρίσκονται σε ράντζα.

Οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό εκτός ΜΕΘ στην Αττική, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ:

Σισμανόγλειο. 6

Γεννηματάς. 4
Ελπίς. 4 σε αυτοσχέδια ΜΑΦ σε θάλαμο κλινικής.
Αλεξάνδρας. 9 σε λίστα αναμονής
Τζάνειο. 4
Θριάσιο 2.
Νίκαια 15.
Λαϊκό 2.
Ερυθρός Σταυρός. 6
ΣΥΝΟΛΟ: (τουλάχιστον) 52.

«Επανέρχονται εικόνες Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη»

Κρίσιμη είναι η κατάσταση και στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, με τον Μιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, να αναφέρει χαρακτηριστικά πως «επανέρχονται εικόνες Νοεμβρίου, με επιλογές περιστατικών για ΜΕΘ».

Σύμφωνα με νοσοκομειακούς, στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» και οι 35 ΜΕΘ είναι γεμάτες, ενώ, μόνο το Σάββατο, στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, το οποίο εφημέρευε, εισήχθησαν 55 περιστατικά κορονοϊού. Σημειώνεται ότι, το «Παπανικολάου», νοσηλεύει αυτή την στιγμή 150 περιστατικά κορονοϊού, ενώ στην κορύφωση του δεύτερου κύματος, δηλαδή τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, νοσήλευε περίπου 200 περιστατικά με covid-19, όπως επισημαίνουν οι νοσοκομειακοί.

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

Σημειώνεται ότι, σχεδόν τα μισά (833), από τα 1.718 κρούσματα, εντοπίστηκαν στην Αττική. Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 186 κρούσματα, και η Λάρισα με 58.

Δείτε την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 11/04/2021

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ