«ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ», ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΠΙΖΙΟΥ – ΑΜΥΡΑ

Με 700 προσλήψεις εποχικών δασοπόνων, δασολόγων και διοικητικών υπαλλήλων μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, ενισχύει τις δασικές υπηρεσίες η κυβέρνηση και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Για την σημαντική αυτή δράση που θα συμβάλλει στην διευκόλυνση του έργου που επιτελούν οι δασικές υπηρεσίες συζήτησαν η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου με τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Αμυρά, κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Το θέμα των ημερών, οι δασικοί χάρτες και τα ζητήματα που δημιούργησε η ανάρτησή τους, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης με τους δύο πολιτικούς να συμφωνούν ότι πρόκειται για σημαντική μεταρρύθμιση που πρέπει να πραγματοποιηθεί χωρίς όμως να ταλαιπωρηθούν οι πολίτες και για αυτό θα αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν, με πρώτη εξ’ αυτών την εξάμηνη παράταση στη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων από τους θιγόμενους πολίτες για να προασπίσουν τις περιουσίες τους.

«Η κύρωση των δασικών χαρτών είναι έργο εθνικής σημασίας και βασική προϋπόθεση ολοκλήρωσης του κτηματολογίου», δήλωσε η κα Μπίζιου, ενώ ο υφυπουργός Περιβάλλοντος σημείωσε πως «η διόρθωση των όποιων σφαλμάτων θα γίνει χωρίς ταλαιπωρία και κόστος για τον πολίτη».

Οι δυο πολιτικοί συζήτησαν επί μακρόν και την πράσινη ατζέντα της κυβέρνησης με την οποία η χώρα φιλοδοξεί να αφήσει έντονο αποτύπωμα στην παγκόσμια προσπάθεια για αντιμετώπιση των κινδύνων της κλιματικής αλλαγής.

«Η κλιματική αλλαγή είναι ορατή σε όλο το πλανήτη και έχει επιπτώσεις τόσο στις ζωές των ανθρώπων καθημερινά όσο και στις εθνικές οικονομίες. Όλες οι χώρες του πλανήτη οφείλουμε να αναλάβουμε δράσεις που θα αποτρέψουν την πορεία της κλιματικής αλλαγής και των συνεπειών της. Το εθνικό σχέδιο αναδασώσεων, η απολιγνιτοποίηση της οικονομίας και η μετάβαση στην κυκλική και πράσινη οικονομία αποτελούν πυλώνες της κυβερνητικής πολιτικής. Όλοι μας όμως, ως υπεύθυνοι πολίτες, μπορούμε και πρέπει να εφαρμόζουμε πράσινες τακτικές στην καθημερινότητα μας, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος», δήλωσε η κα Μπίζιου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ