ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ

Η επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπ. Λιβανό που απέστειλε η ΣΕ αγροτών Κεντρικής Ελλάδας

Αξιότιμε κε υπουργέ
Θα θέλαμε να θέσουμε το σοβαρό  θέμα για την έγκριση όλων των επιλαχόντων. Έως τώρα έχουμε εισπράξει αρνητικές απαντήσεις. Λεφτά από ότι φαίνεται υπάρχουν διαθέσιμα αλλά όχι για τους επιλαχόντες. Πιστεύουμε ότι πρέπει να μεταφερθούν ΟΛΑ τα κονδύλια από τα 3 εναπομείναν  προγράμματα από το απερχόμενο ΠΑΑ, τα οποία φτάνουν να καλύψουν ΟΛΟΥΣ τους επιλαχόντες.

Ζητούμε να μην προκηρυχτούν αυτά τα 3 προγράμματα και τα κονδύλια να μεταφερθούν στους επιλαχόντες.

Να θυμίσουμε ότι οι επιλαχόντες αποτελούνται από διάφορες κατηγορίες όπως βοοτρόφοι, φυτά μεγάλης καλλιέργειας, αλλά και πολλοί νέοι αγρότες (ποσοστό που εκτιμάται στο 25%) των τελευταίων2  προκηρύξεων. Να θυμίσουμε ότι όταν βγήκε η προκήρυξη το 2018 , είχε να βγει από το 2011 γι’ αυτό υπήρχαν τόσοι πολλοί αγρότες, οι οποίοι όμως θέλουν να επενδύσουν πραγματικά και να μείνουν στο τόπο τους.

Προτείνουμε:

Από το υπάρχων ΠΑΑ μεταφορά των  χρημάτων σύνολο 150 εκ. € και παραπάνω  Είναι τα 3 μέτρα: από τα 4,1.2 αρδευτικά 40εκ. €, από μέτρο 16 Συνεργασία 30 εκ. €, από μέτρο 2,1 γεωργικών συμβούλων 80 εκ. €

Κατόπιν όλα τα παραπάνω αιτούμαστε την έγκριση όλων των επιλαχόντων αγροτών στο πρόγραμμα 4.1.1 με την μεταφορά των κονδυλίων που αρκούν για να περάσουνε.

 Για την  συντονιστική  επιτροπή αγροτών Κεντρικής Ελλάδας –  οι επικεφαλής και ο τεχνικός σύμβουλος:

  1. Κυριτσάκας Βάιος από νομό Λάρισας (6944 651475 -φυτά μεγάλης καλλιέργειας)
  2. Στεφανούδης Παναγιώτης από νομό Φθιώτιδας (6939 363949 -φυτά μεγάλης καλλιέργειας)
  3. Ντίνος Μακάς από νομό Λάρισας (γεωπόνος –τεχνικός σύμβουλος επιτροπής 6945 559625)

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com