ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ

Σε  πληγείσες καλλιέργειες στη Γιάννουλη   η Ρένα Καραλαριώτου

Στη Γιάννουλη βρέθηκε  η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Λαρισαίων κ.Ρένα Καραλαριώτου, συνοδευόμενη από τους δημοτικούς συμβούλους  Αθανάσιο Μαμάκο,  και  Αθανάσιο Δρυστέλλα, θέλοντας να δουν από κοντά τις καταστροφές που προκλήθηκαν στις δενδροκαλλιέργειες από τον πρόσφατο παγετό .

Το κλιμάκιο ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γιάννουλης κ .Δημήτρη Λεωνιδάκη για τις μεγάλες καταστροφές που υπέστησαν οι δενδρώδεις καλλιέργειες ,για ακόμη μια φορά , από τον παγετό . Ο κ.Λεωνιδάκης  τόνισε την ανάγκη να προχωρήσουν γρήγορα οι εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ και στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να δοθεί προκαταβολή από τον ΕΛΓΑ στους παραγωγούς που επλήγησαν από τον παγετό . Επίσης αναφέρθηκε στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής της Γιάννουλης με την  «κακή κατάσταση » που βρίσκονται οι αγροτικοί δρόμοι, ζητώντας  να  δοθεί λύση στο πρόβλημα ώστε οι αγρότες να μπορούν να πάνε στα χωράφια τους για τις καλλιεργητικές εργασίες τους αλλά και  να μεταφέρουν τα προϊόντα τους .

Η  κ.Ρένα Καραλαριώτου μετά την  αυτοψία στις πληγείσες καλλιέργειες δήλωσε ⁚« Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στους αγρότες μας  , στους ανθρώπους της παραγωγής. Η Κοινότητα Γιάννουλης είναι η περιοχή του δήμου Λαρισαίων  που έχει πολλές  εκτάσεις με δενδρώδεις καλλιέργειες. Οι ζημιές στις δενδροκαλλιέργειες από τον παγετό είναι μεγάλες με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί οικονομική ασφυξία στους αγρότες μας . Είναι , λοιπόν , δίκαιο το αίτημα των παραγωγών να εξεταστεί η δυνατότητα να δοθούν  προκαταβολές από τον ΕΛΓΑ στους παραγωγούς που οι καλλιέργειές τους επλήγησαν για να μπορέσουν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους  και   να προχωρήσουν  με γρήγορους ρυθμούς οι εκτιμήσεις των ζημιών για να ακολουθήσουν  οι πληρωμές των πληγέντων .

Καλούμε , επίσης , τη δημοτική αρχή   να ασχοληθεί με τα προβλήματα των αγροτών μας και να προχωρήσει επιτέλους  στη συντήρηση   των αγροτικών δρόμων  του Δήμου μας    .    »

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν  οι κ.κ Φάνης Τραγάκης , Λευτέρης Ντάνος , Ιωάννης  Μιναρετζής  , Δημητρης Διαμαντόπουλος και Γεώργιος Αθανασόπουλος .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ