ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΡΑΤΑ ΑΠΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ

Με τη χαρακτηριστική φράση «οι επιχειρήσεις “πνίγονται” και η κυβέρνηση κρατά απλώς το κεφάλι τους έξω από το νερό», η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φ. Γεννηματά ξεκίνησε από τη Θεσσαλία τις ψηφιακές περιοδείες του ΚΙΝΑΛ, επικεντρώνοντας στο Ταμείο Ανάκαμψης και την πανδημία.

Τονίζοντας πως τα μέτρα της κυβέρνησης δεν εξασφαλίζουν την επανεκκίνηση της Οικονομίας μετά το πολύμηνο lock down και επισημαίνοντας τον κίνδυνο χιλιάδων λουκέτων που απειλεί την αγορά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έστρεψε τα πυρά της κατά της κυβέρνησης υπογραμμίζοντας πως «λείπει η αναβάθμιση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας».

«Τα μέτρα που ανακοινώνονται αποκαλύπτουν το συντηρητικό πρόσημο της κυβέρνησης στους τομείς της υγείας και της εργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά, προτείνοντας τόνωση της ρευστότητας, ειδικό πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής για την εστίαση και το λιανεμπόριο, αναστολή των πλειστηριασμών α’ κατοικίας και της εφαρμογής του πτωχευτικού νόμου και κάλυψη των μισθών των εργαζομένων στο 100% με όριο τα 1.000 ευρώ.

«Το μότο του ΚΙΝΑΛ είναι παράγουμε και εξάγουμε. Στόχος μας να εισάγουμε μια νέα αντίληψη για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με ισχυρή κοινωνική προστασία και ισχυρά κίνητρα για την επανεκκίνηση της Οικονομίας με επενδύσεις και νέες μορφές τουρισμού», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Περιγράφοντας κατάρρευση του αγροτικού εισοδήματος η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για αγρότες-φτωχούς συγγενείς προτείνοντας λύσεις όπως στήριξη του κλάδου των τροφίμων και σύνδεση με τον τουρισμό και παραγωγή πιστοποιημένων γεωργικών προϊόντων, καταλήγοντας πως «έχουμε χρέος να ενώσουμε τις ευρύτερες παραγωγικές δυνάμεις της Θεσσαλίας».

Σε παρέμβασή του ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΙΝΑΛ Μ. Τολίκας επικεντρώθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Π.Ε Λάρισας τόσο από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ιανός», όσο και από τους πρόσφατους σεισμούς, ενώ παίρνοντας τον λόγο ο Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Γάτσιος εστίασε στα του Ταμείου Ανάκαμψης και την απουσία διαβούλευσης για τους πόρους.

«Το ΚΙΝΑΛ είναι το μόνο που κάνει σχετική διαβούλευση, καθώς δεν υπήρξε σχετική διαβούλευση για τους πόρους. Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι το “παιδί” της ανάγκης», υπογράμμισε, τονίζοντας μάλιστα πως θα έπρεπε να υπάρχουν συνέργειες μεταξύ του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η διαδικτυακή συζήτηση συνεχίστηκε με παρεμβάσεις της βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ευ. Λιακούλη, του Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού, του προέδρου της ΠΕΔ Θ. Νασιακόπουλου, του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, εκπροσώπων φορέων κλπ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ