ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ

Παρέμβαση ενάντια στην επένδυση από το δήμαρχο Τυρνάβου – Ικανοποίηση για την εξέλιξη από τον Σάμερ Αμάρι της “Πόλης που Θέλουμε” που ανέδειξε την Κυριακή το θέμα

Αρνητική ήταν χθες το βράδυ η γνωμοδότηση του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας στην εισήγηση για την έγκριση εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου στο Δαμάσι και πιο συγκεκριμένα είπε όχι στην:

“Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 70 MW σε έκταση γης με στοιχεία Α1,Α2,Α3,…Α11,Α12,Α1 εμβαδού 1.772.314,00 τ.μ. στη θέση “Λυκοφωλιά” και υποσταθμού ανύψωσης μέσης/υψηλής τάσης σε γήπεδο με στοιχεία 1,2,3,4 έκτασης 14.516,325 τ.μ. στη θέση “Λοτόμοι”, της εταιρείας HELIOTHEMA ENERGY SINGLE MEMBER S.A., εκτός σχεδίου, εντός ΓΠΣ Δ.Ε. Τυρνάβου (ΦΕΚ 321/ΑΑΠ/30.12.2016), στην Τ.Κ. Δαμασίου, Δ.Ε. Τυρνάβου του Δ. Τυρνάβου, Π.Ε. Λάρισας Περιφέρειας Θεσσαλίας”.

Αν και η απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα είναι σημαντικό το πολιτικό μήνυμα που εξέπεμψε το σώμα αφού με την απόφασή του εξέφρασε προβληματρισμούς για την ανάπτυξη ενός τέτοιου πάρκου σε μία περιοχή όπου υπάρχει σημαντική ανάπτυξη της κτηνοτροφίας.
Αλλωστε σε αυτό το σημείο εστίασε τις αντιρρήσεις του και ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας που κλήθηκε και μίλησε στη συνεδρίαση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι έντονος προβληματισμός για την επένδυση αυτή, αλλά και για την έξαρση των επενδύσεων ανάπτυξης φωτοβολταϊκών πάρκων εκφράστηκε και από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης με την περιφερειακή σύμβουλο Δέσποινα Αράπκουλε να επισημαίνει ότι ενώ η δέσμευση της χώρας μας είναι να αναπτύξει μονάδες παραγωγής συνολικής πράσινης ενέργειας 9 gw μέσα στα επόμενα 10 χρόνια οι μέχρι σήμερα αιτήσεις εγκατάστασης φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων δημιουργούν προοπτικές παραγωγής πράσινης ενέργειας ίσης με 54gw με ότι μπορεί αυτό να συνεπάγεται για την αλλαγή την φυσιογνωμίας της ελληνικής υπαίθρου.
Ο ΣΑΜΕΡ ΑΜΑΡΙ
Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή οι επικεφαλής της “Πόλης που Θέλουμε” δήμου Τυρνάβου Σάμερ Αμάρι είχε εκφράζει μέσω του paidis.com την έντονη ανησυχία του και τον προβληματισμό του για την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού πάρκου, απευθύνοντας συγκεκριμένα ερωτήματα προς τη δημοτική αρχή. Μετά από τη χθεσινή εξέλιξη δεν έκρυβε την ικανοποίησή του για τη στάση του περιφερειακού συμβουλίου και την παρέμβαση του δημάρχου υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει και από εδώ και στο εξής δήμος και περιφέρεια να διαφυλάξουν την τοπική κτηνοτροφία αλλά και τη γεωργία στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Τυρνάβου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com