ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΖΩΩΝ ΣΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΧΩΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δέκτης έντονων παραπόνων έγινε το paidis.com από ζωόφιλους που βάλλουν κατά της απόφασης του δήμου Λαρισαίων για την ανάρτηση ταμπέλας που απαγορεύει τη χρήση χώρου πρασίνου από ζώα.

Η σήμανση που αναφέρει πως «απαγορεύονται στο πάρκο τα ζώα» αναρτήθηκε στον καλαίσθητο χώρο πρασίνου που διαμορφώθηκε στον κοινόχρηστο χώρο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λαγού και Κραννώνος, με τη διαδικασία της αυτεπιστασίας από τις υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων και κυρίως την Υπηρεσία Πρασίνου, ενώ οι φιλόζωοι επιμένουν πως πρόκειται για απαράδεκτη απόφαση που στερείται νομικού ερείσματος.

Στην αντίπερα όχθη δεν λείπουν εκείνοι που επικροτούν την απαγόρευση, σημειώνοντας την ανευθυνότητα μερίδας κηδεμόνων των ζώων που δεν φροντίζουν για τη συλλογή των περιττωμάτων των τετράποδων δημιουργώντας εστίες μόλυνσης σε πάρκα και πλατείες, με τον εντεταλμένο σύμβουλο σε θέματα Πρασίνου Θ. Καφφέ να υπεραμύνεται της απόφασης, επικεντρώνοντας στο σοβαρό θέμα της καθαριότητας.

«Αν είμασταν όλοι τυπικοί με τα ζώα δεν θα χρειαζόταν τέτοιες απαγορεύσεις», ανέφερε μιλώντας στο paidis.com, ενώ κάλεσε τους πολίτες να χαρούν τον χώρο προστατεύοντάς τον από καταστροφές και ρύπανση.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ