ΔΟΥΛΕΙΑ «ΗΛΙΟ ΜΕ ΗΛΙΟ» ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Σύσκεψη σωματείων με πρωτοβουλία του ΕΚΛ ενόψει κινητοποιήσεων για την Πρωτομαγιά

Ανοιχτή σύσκεψη για τα εργασιακά, τα μέτρα για την πανδημία και τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στον αύλειο χώρο του 1ου Λυκείου Λάρισας με πρωτοβουλία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας και τη συμμετοχή εκπροσώπων σωματείων.

«Με το νέο αντεργατικό έκτρωμα η κυβέρνηση επιβάλλει δουλειά “ήλιο με ήλιο”, θεσμοθετώντας το 10ωρο με κατάργηση της αμοιβής των υπερωριών αλλά και χτυπώντας το δικαίωμα των εργαζομένων στην συλλογική οργάνωση και πάλη», τονίστηκε στο πλαίσιο της σύσκεψης, ενώ όπως σημείωσε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΚΛ Γ. Σκόκας «το τερατούργημα που προωθείται βάζει στο στόχαστρο την ίδια τη λειτουργεία των σωματείων».

«Έναν ολόκληρο χρόνο τώρα η κυβέρνηση δεν υλοποιεί κανένα από τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών και των εργαζομένων», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, με τους συγκεντρωμένους να επιμένουν στο αίτημα για τη λήψη μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας από την πανδημία.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης συζητήθηκε η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, η οποία προκήρυξε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς για τις 4 Μαΐου, μεταφέροντας για τότε τις εκδηλώσεις, ενώ όπως τονίστηκε στη σύσκεψη «ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς θα δώσει μια πρώτη απάντηση στην νέα αντεργατική επίθεση που προωθεί η κυβέρνηση».

Οι αποφάσεις για τον εορτασμό της 1ης Μάη αναμένεται να γίνουν γνωστές τις προσεχείς μέρες, με το ΕΚΛ να  ενημερώνει με σχετικές ανακοινώσεις για τις δράσεις του.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ// ΒΙΝΤΕΟ: Δ. Καστανάρας

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ