ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης του δήμου Τυρνάβου με αφορμή καταγγελίες ανθρώπων που είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται από το σεισμό

Ο Γολγοθάς των σεισμόπληκτων του Δήμου Τυρνάβου συνεχίζεται και από ότι φαίνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως και χρόνια από την εμπειρία όσων έχουν πληγεί ανά τη χώρα, από φυσικές καταστροφές.

Τελευταία ένας συμπολίτης μας  καταγγέλλει ότι το σπίτι του, από τα πρώτα προσφυγικά στον Τύρναβο, έχει χαρακτηριστεί μη κατοικήσιμο στη πρώτη αυτοψία και στον επανέλεγχο κρίθηκε προσωρινά ακατάλληλο (κίτρινο) και με τις παρατηρήσεις της επιτροπής ελέγχου: ρωγμές στη φ.τ. και πτώση τμημάτων της οροφής και καθίζηση της στέγης.

Ο καταγγέλλων με σοβαρή χρόνια ασθένεια, μένει στο σπίτι αυτό μετά τη λήξη της διαμονής του σε ξενοδοχείο όπως και άλλων οικογενειών λόγω του σεισμού. Του διεμηνύθη από τους αρμόδιους της δημοτικής αρχής, να βρει να νοικιάσει σπίτι μιας και το ενοίκιο θα είναι επιδοτούμενο όταν… Μάλιστα πρέπει να καταθέσει και φάκελο για τις ζημιές που έχει υποστεί το σπίτι του από τον σεισμό για τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής και τα έξοδα των μηχανικών θα τα επωμιστεί  ο ίδιος.

Αυτά είναι σήμερα μερικά από τα συμβαίνοντα με τους σεισμοπαθείς στον δήμο μας, όμως υπάρχουν και χειρότερα.

Συμπέρασμα: να βάζουν οι πληγέντες το χέρι στη τσέπη τους που είναι τρύπια και το «κράτος πρόνοιας» να καμαρώνει για τον αγώνα που κάνει για αυτούς και να δίνει τα δισεκατομμύρια ευρώ στους «μεγάλους».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com