ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Λαϊκής Ενότητας

Ο νόμος για την ψήφο των αποδήμων, τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στις εκλογές ψηφίστηκε πριν ενάμιση χρόνο με πρωτοβουλία της κυβέρνησης της ΝΔ και συνεννόηση με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Επειδή όμως φαίνεται ότι εκτιμούν ότι από τότε μέχρι τώρα  έχει μειωθεί η εκλογική επιρροή της  ΝΔ, ο υπουργός Εσωτερικών Μ.Βορίδης  αλλά και η κυβερνητική εκπρόσωπος  Α. Πελώνη προανήγγειλαν την αλλαγή του ώστε να μπορούν να ψηφίζουν όλοι οι απόδημοι , ανεξαρτήτως χρόνου απουσίας από την Ελλάδα. Δικαίωμα ψήφου θα έχουν όλοι οι απόδημοι, αρκεί  να έχουν εγγραφεί κάποτε στους εκλογικούς καταλόγους.

Αυτό κυριολεκτικά εντάσσεται στη γνωστή λογική {ψηφίζουν και τα δέντρα, αρκεί να διατηρηθούμε στην εξουσία}.

Η αλλαγή του εκλογικού νόμου προϋποθέτει την ψήφιση από 200 βουλευτές, γεγονός που η ΝΔ. ή το παραβλέπει ή μεθοδεύει άλλες συμφωνίες.

Η Λαϊκή Ενότητα δηλώνει υπέρ του δικαιώματος συμμετοχής των αποδήμων στην εκλογική διαδικασία που έχουν επαφή και βιώνουν την κοινωνική πραγματικότητα της χώρας και τα προβλήματά της και όχι όσοι έχουν απλά καταγωγή ή κάποιους συναισθηματικούς δεσμούς με αυτήν.

Τα προεκλογικά παιγνίδια με την ψήφο των αποδήμων και η προσπάθεια αλλοίωσης  του εκλογικού σώματος θα στραφούν εναντίον όσων τα μεθοδεύουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ