ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας υλοποιώντας απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Παρόμοιες συγκεντρώσεις γίνονται σε όλα τα Πρωτοδικεία της χώρας, με τις διαμαρτυρίες να αφορούν τόσο στην αντιφατική και κακή νομοθέτηση που δημιουργεί ανασφάλεια δικαίου, αιφνιδιάζει τους παράγοντες της δίκης και φαλκιδεύει τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, όσο και στη συνεχιζόμενη αδράνεια της κυβέρνησης για την οικονομική στήριξη του κλάδου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους η πρόεδρος του ΔΣΛ Ν. Μπασδέκη έκανε λόγο για «κακή» νομοθέτηση για την επανέναρξη των δικαστηρίων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ανάγκη οικονομικής στήριξης του κλάδου.

« Η ΚΥΑ αιφνιδίασε τους πάντες. Δεν δικαιολογείται 13 μήνες η Δικαιοσύνη να μην λειτουργεί όταν είναι η 3η εξουσία, ενώ βλέπουμε να λειτουργούν η Νομοθετική και η Εκτελεστική εξουσία. Αίτημα μας είναι να λειτουργήσει η Δικαιοσύνη με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτόκολλων», ανέφερε, προτείνοντας μάλιστα την εκδίκαση των υποθέσεων με ραντεβού, κάτι που υλοποιείται στην υπόλοιπη Ευρώπη.

«Οι δικηγόροι στην πλειοψηφία τους αν όχι στην ολότητά τους είναι άνθρωποι της καθημερινότητας και η μόνη ενίσχυσή τους ήταν τα voucher των 600 ευρώ, δίχως έστω να παρθούν μέτρα όπως η μη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών ή η απαλλαγή τους από φορολογικές υποχρεώσεις για τη μακρά περίοδο που παραμένουν εκτός δικαστηρίων», τόνισε η κ. Μπασδέκη, υπογραμμίζοντας πως «ο κλάδος διεκδικεί και δεν εκλιπαρεί κανέναν».

Παρέμβαση με αφορμή τη σημερινή συγκέντρωση έκανε και επικεφαλής της “Σύγχρονης Πρότασης Δικηγόρων” Αντώνης Γραβάνης ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα να προβλεφθεί από την πευρά της κυβέρνησης η πραγματοποίηση self tests από όλους τους δικηγόρους, ενόψει του ανοίγματος των δικαστηρίων. Παράλληλα ο κ. Γραβάνης τόνισε ότι αυτό είναι το ελάχιστο με δεδομένο ότι θα έπρεπε η κυβέρνηση να φροντίσει ώστε να εμβολιαστούν άμεσα όλοι οι δικηγόροι και η τοπική διοίκηση να διεκδικήσει την πραγματοποίηση μοριακών τέστ συντεταγμένα για τον κλάδο.

Σημειώνεται τέλος πως για λόγους τήρησης των υγειονομικών κανόνων και προς αποφυγή συνωστισμού στη συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετείχαν μόνο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΛ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ