Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΑΤΣΑ ΒΑΦΤΙΖΕΙ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Η προσπάθεια που είχαμε κάνει στη διάρκεια της θητείας μας προκειμένου να αποκτήσει η Ελασσόνα μια Δημοτική Βιβλιοθήκη, αντάξια της ιστορίας και του πολιτισμού της, από την πρώτη στιγμή υποβαθμίστηκε από την παρούσα Δημοτική Αρχή, η οποία έφτασε sτο σημείο εδώ και ένα  χρόνο, όχι μόνο να υποβαθμίσει την λειτουργία της αλλά να μαζέψει σε χαρτόκουτα τα  βιβλία του πρώτου ορόφου της Βιβλιοθήκης, βιβλία σημαντικά φιλοσοφίας, ψυχολογίας, θρησκείας και γλώσσας και το πιο λυπηρό, βιβλία Παιδικής Λογοτεχνίας με το πρόσχημα ότι θα μεταφερθούν σε νέο χώρο.

Είχαμε επισημάνει τότε, ότι αυτή η κίνηση είχε συναντήσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων οι οποίοι από  το 2017, είχαν περάσει 10.500 τίτλους βιβλίων σε νέο βιβλίο εισαγωγής, και τους είχαν ταξινομήσει, προκειμένου να διευκολύνουν τους αναγνώστες.

Έγινε δηλαδή με πολύ κόπο από το προσωπικό της Βιβλιοθήκης το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα και ενώ θα περίμενε κανείς να περάσει όλο αυτό το υλικό σε μια βάση δεδομένων προκειμένου να έχουν όλοι οι πολίτες πρόσβαση σε αυτό, η δημοτική αρχή Γάτσα μετέφερε τα βιβλία στο υπόγειο.

Τώρα μαθαίνουμε από δημοσιεύματα και όχι από την ίδια την δημοτική αρχή, ότι υπεγράφη  σύμβαση και αναμένονται αρχιτεκτονικές προτάσεις για την λειτουργική αναβάθμιση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ελασσόνας και μεταφορά της σε άλλο κτίριο.

Ένα ακόμη ράβε-ξήλωνε της δημοτικής αρχής προκειμένου και πάλι να εξυπηρετήσει άλλου είδους ανάγκες και προφανώς για άλλη μια φορά να παραχωρήσει τους χώρους της Βιβλιοθήκης σε συλλόγους με στόχο όχι την στήριξή τους αλλά την άγρα ψήφων.

Ξεχνάει ότι η παραχώρηση του κτιρίου από τον αείμνηστο συμπολίτη μας  Βασ. Κυλώνη στο Δήμο και επιθυμία του, ήταν η λειτουργία του ως Πνευματικού Κέντρου.

Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στην Ελασσόνα, να υποβαθμίζονται και να καταργούνται δομές που είχε δημιουργήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή προκειμένου να παρουσιαστούν ως έργα που έκανε η σημερινή.

Καλούμε τον κ. Γάτσα να σταματήσει αυτό το ξήλωμα των υπηρεσιών και δομών που με τόσο κόπο υλοποιήσαμε ως Δημοτική Αρχή και που τόσο πολύ κόπιασαν οι εργαζόμενοι του Δήμου μας  να φτιάξουν και να προσφέρουν στους δημότες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ