ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Η ΜΗΤΕΡΑ ΑΡΝΗΤΡΙΑ ΤΩΝ SELF TESTS

Παρεμβάσεις Εισαγγελέων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Συνελήφθη σήμερα η μητέρα που υπέβαλε μήνυση κατά του διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη επειδή αρνήθηκε να επιτρέψει την είσοδο του γιου της στο σχολείο, χωρίς βεβαίωση self test.

Αστυνομικοί της πέρασαν χειροπέδες το μεσημέρι της Πέμπτης, με την αιτιολογία πως είχε αναρτημένο “εμπρηστικό” κείμενο, στη σελίδα της στο Facebook.

Η μητέρα του παιδιού που κατέθεσε μήνυση στον εισαγγελέα κατά παντός υπευθύνου, έχει προχωρήσει σε σειρά παραληρηματικών αναρτήσεων στον προσωπικό της λογαριασμός στο Facebook, για το συγκεκριμένο θέμα.

“Το σχέδιο τους είναι να αρπάζουν τα παιδιά σε δομές και να τα διασωληνωνουν.Το δηλώσανε οι ίδιοι τους ότι 1στα 3 παιδιά θα διασωληνωνεται στις ΜΕΘ!Πως το ξέρουν και το δηλώνουν; Δεν σας υποκινεί την περιέργεια”, γράφει σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές καλώντας παράλληλα τους γονείς να “αντιδράσουν”.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε από την αστυνομία να τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία και να σχηματίζεται δικογραφία για διέγερση σε ανυπακοή στις περιπτώσεις που χρήστες του Διαδικτύου καλούν, μέσω αναρτήσεων, να μην εφαρμόζεται το μέτρο του self-test.

Αφορμή για την εισαγγελική παραγγελία αποτέλεσαν αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε Λύκειο της δυτικής Θεσσαλονίκης, όταν δεν επιτράπηκε σε μαθητή να προσέλθει στο μάθημα, επειδή αρνήθηκε να προσκομίσει το υποχρεωτικό self-test.

Σημειώνεται ότι οι αντιδράσεις εκδηλώθηκαν στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου, όπου σήμερα το πρωί μικρή μερίδα μαθητών προχώρησε σε ολιγόωρη κατάληψη της σχολικής μονάδας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποχρεωτική υποβολή τους σε self-test. Προς στιγμήν επικράτησε ένταση με άλλους μαθητές που διαφώνησαν με την κίνηση τους να αποκλείσουν τις εισόδους της σχολικής μονάδας. Είχαν προηγηθεί, χθες, αντιδράσεις μαθητών και γονιών έξω από το ίδιο Λύκειο σε συνέχεια της άρνησης των υπευθύνων να δεχθούν μαθητή που δεν είχε κάνει το self-test. Η μητέρα του συγκεκριμένου μαθητή προέβη σε μήνυση κατά των υπευθύνων του σχολείου, αλλά με προφορική εντολή του εισαγγελέα δεν ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

ΝΕΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Εν τω μεταξύ την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν φήμες των τελευταίων ημερών στο διαδίκτυο που αναφέρουν πως σε περίπτωση που ένας μαθητής βρεθεί δεύτερη φορά θετικός σε Self test μπαίνει σε «δομή COVID».

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ